Page content

Een kijkje achter de schermen bij FlowerFactor

article content

Een kijkje achter de schermen bij FlowerFactor

flowerfactorWat gebeurt er nu wanneer ik een dag op stap ben met het FlowerFactor team? Eerlijk gezegd; van alles!! Met Nico de cameraman, Pim en mijzelf gaan we de kwekers opzoeken in hun kwekerijen. Voor mij als bloemenliefhebber is dat natuurlijk een walhalla. Ik wil van alles weten over de bloemen, ondanks ik al veel weet (of denk te weten) is er nog zoveel meer te ontdekken. Wat ik ook heel leuk vind om te weten is wie de mensen achter de bloemen zijn. Wie runnen de kwekerijen met zoveel passie en hoe zijn ze begonnen…?!

We hebben nu al een stuk of vijf ondernemers bezocht en het is mooi om te zien hoe verschillend ze steeds zijn. De ene kweker is klein begonnen met een paar planten en steeds verder gegroeid. De ander heeft de zaak overgenomen van vaderlief of familie en is verder uit gaan breiden. Weer een ander heeft verschillende factoren onderzocht op kwaliteit, (jaarrond) productie mogelijkheden en hoe een product in de markt licht, en heeft zo zijn keus gemaakt om met die bloem of plant verder te gaan..

Dus wat gebeurt er nu op zo’n dag…?

Wanner wij de kassen in stappen gaat de camera aan en die filmt van alles. Wanneer ik tussen de paden loop met bloemen aan weerszijde, wanneer ik in gesprek ben met de kweker, wanneer ik mee gluur over de schouders van de medewerkers (of wanneer ik zelf aan het werk word gezet ;-)) Maar ook worden de verschillende bloemen en verwerkingsprocessen uitgebreid gefilmd. Het is een mooie mix van mijn belevingen, het bedrijf van alle kanten belichten en zo de bloemisten en consumenten het volledige verhaal van de bloemen en planten kunnen laten zien.

Flowerfactor bij de tulpen kwekerij

Het is zo leuk wanneer je meer weet over de bloemen en planten die je in huis hebt of die informatie in een verkoopgesprek aan je klanten kunt vertellen. Waar komen ze vandaan, hoe groeien ze in het echt, hoe houd je ze langer mooi, hoe lang duurt het voordat een bloem van niks tot volwaardig product op de markt komt… al deze inzichten maken de beleving van de producten intenser en ga je waarschijnlijk anders tegen de bloemen en planten aankijken.

Ik vergelijk het wel eens met dingen die je eet. Als je op de markt een kaasje koopt uit Frankrijk dat daar 3 jaar in een kaashuis heeft liggen rijpen en dat daar kruiden in zijn verwerkt die in de weelderige tuin groeien van de kaasboer die de kaas vol passie bereid heeft… geeft dat een heel ander gevoel en proeft het misschien ook wel anders, dan dat je die informatie niet hebt…

Het is ook veel leuker en lekkerder om broccoli te eten wanneer je weet welke voedingswaarden erin zitten en waar het goed voor is in je lichaam. De kans is groot dat je er meer van gaat eten wanneer je weet dat Broccoli je immuunsysteem verbeterd, dat je ervan kunt afvallen, dat ze ontstekingsremmend werken, en vele andere voordelen hebben!

Flowerfactor bij CymbidiumsIn de kassen

Met de bloemen of planten die we op de kwekerij bestudeerd, besproken en gefilmd hebben wil ik altijd heel graag wat moois maken. De kwekers

Flowerfactor - Pim van den Akker aan het fotograferen

vinden het natuurlijk leuk dat er met hun producten een inspirerende creatie wordt gemaakt, dus krijg ik vaak mooie bloemen of planten mee om in de studio verder mee te spelen 🙂 Daar gaan natuurlijk de camera’s weer aan en zie je hoe er een creatie ontstaat. In één video is de cirkel rond. Van een jonge scheut tot een prachtig product waar ook nog eens iets creatiefs mee gedaan is!

Hiernaast zie je Pim nog zelf fotograferen (ja dat kan hij ook heel goed), maar daar hebben we eigenlijk Nico voor, een professionele fotograaf en cameraman. Zo kunnen Pim en ik creëren en legt hij alles vast op de camera.

Flowerfactor creatie door Nelleke Bontje

Comment Section

2 reacties op “Een kijkje achter de schermen bij FlowerFactor


Door liny op 15 maart 2014

ik ga weer een mooi voorjaar stukje maken


Door sita op 16 maart 2014

hallo Nelleke,

het is inderdaad leuk om te weten hoe het allemaal in zijn werk gaat voordat wij er weer wat leuks van kunnen maken.
leuk om dit zo even zo te lezen en uiteraard blijven wij jullie volgen!

succes verder

groetjes Sita

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.