Page content

article content

Alles over ‘groen’ leren in de klas!!!

Zoals je misschien wel weet werk ik veel samen met Flower Factor. Super trots ben ik dan ook dat we mogen zeggen dat we bezig zijn met een ‘groen’ lesprogramma voor in de klas! We werken samen met Young Crowds en zij gaan nog voor deze zomer alle basisscholen in Nederland benaderen en hen de leerlijn Groen Doen in de Klas! aanbieden. “Het plan ligt klaar en we zijn in gesprek over financiering met belangrijke partijen in de sector. Zodra de financiering rond is, gaan we van start”, zegt mijn collega Pim van den Akker.

Dit is het bericht dat Flower Factor naar buiten brengt:

Nederland is beroemd om zijn groensector. Bloemen en planten van Nederlandse bodem vinden hun weg over de hele wereld. Om de groensector op de toekomst voor te bereiden, wordt er hard gewerkt aan innovatie en verduurzaming. Flower Factor ziet de noodzaak voor een extra pijler: educatie over bloemen en planten in het basisonderwijs. Want zonder belangstelling voor en kennis over bloemen en planten bij de jongste generatie, is de aanwas van toekomstige groenprofessionals én consumenten niet vanzelfsprekend.

Creativiteit en kennis

Flower Factor werkt samen met Young Crowds aan een boeiende en prikkelende ‘groene’ leerlijn voor basisschoolleerlingen in groep 5/6 en groep 7/8: Groen Doen in de Klas! Creativiteit en kennis over de bloemen- en plantensector staan in deze unieke leerlijn centraal. “We willen leerlingen de schoonheid en diversiteit van bloemen en planten laten ervaren”.

“Werken met bloemen en planten stimuleert hun creativiteit en zorgt voor meer bewustwording van hun leefomgeving. Door ze op jonge leeftijd op een actieve en creatieve manier aan de slag te laten gaan met bloemen en planten krijgen ze meer affiniteit met bloemen en planten.”

Groen doen in de klas! zal onder andere bestaan uit een werkboek en benodigdheden voor praktijkopdrachten. Daarnaast is er een interactieve digitale leeromgeving met verdiepingsopdrachten, ondersteunende instructiefilmpjes en do-it-yourself video’s.

Kinderen leren over het belang van groen, hoe bloemen en planten worden gekweekt, hoe ze verzorgd moeten worden en welke beroepen er in de sector zijn. En hoe bloemen en planten je dagelijks leven prettig maken.Daarnaast is er voor de leerkracht een handzame instructie en worden speciale bijeenkomsten belegd waar zij kennis kunnen maken met de leerlijn en de diverse mogelijkheden.

“Wij hebben met veel plezier deze leerlijn ontwikkeld met Flower Factor. Het is van groot belang dat leerlingen leren over alles wat groeit en bloeit en voor ons leven essentieel is” aldus Roland Pelle van Young Crowds. Young Crowds heeft inmiddels aangetoond dat een interactieve leerlijn een plaats krijgt in het basisonderwijs. Voor het wereldberoemde Metropole Orkest hebben zij een muzikale leerlijn ontwikkeld die inmiddels door 70.000 leerlingen wordt gebruikt!

Steun dit initiatief!

Flower Factor wil draagvlak in de sector creëren voor dit initiatief en vraagt een ieder die dit initiatief onderschrijft, om hun steun via www.groendoenindeklas.nl te laten blijken.

Groen Doen in de Klas! is inmiddels door Let it Grow gespot en opgenomen in haar netwerk van wereldwijde initiatieven die werken met bloemen en planten. Let it Grow, een project van Royal FloraHolland, is een platform voor innovators. Dit platform stimuleert innovators om hun initiatieven verder te ontwikkelen. Deze initiatieven voegen met bloemen en planten waarde toe aan de levens van consumenten.

Zoals je je kan voorstellen ben ik heel enthousiast over dit project en ben ik van mening dat het belangrijk is dat we bloeemn en groen stimuleren in de klassen.

Foto’s: Flower Factor

Comment Section

5 reacties op “Alles over ‘groen’ leren in de klas!!!


Door Monique Visschers op 22 april 2016

Hoi Nelleke leuk om de foto van de kleine meid te zien is al een hele baby ondertussen, wat een knap kind maar ja wat wil je zo moeder zo dochter….
En dan even over het project over “Groen doen in de klas” lijkt me geweldig. Zelf werk ik om de zes weken met lagere schoolkinderen wij doen dan bloemschikken is zo dankbaar met die leeftijdscategorie. Bij deze hoop ik dat jullie het project gelanceerd krijgenen alvast veel geluk.
Grtjs

Monique


Door Nelleke op 25 april 2016

Hoi monique, dankjewel voor je lieve bericht!! Ja ze groeit lekker onze kleine topper! Wat ontzettend leuk dat jullie bloemschikken met lagere schoolkinderen, ze zijn idd altijd heerlijk enthousiast! We gaan ons best doen, dankjewel!


Door Charlotte van Driel op 25 april 2016

Ook ik ben zeer enthousiast!!! Ik ben werkzaam op een praktijkschool en mijn werkgever wil graag dat ik volgend schooljaar het vak ‘groen’ ga geven. Ik denk dat ik de lesmethode goed kan gebruiken ondanks dat mijn leerlingen rond de 15 en 16 jaar zijn. Ik hou me dan ook aanbevolen en is er een mogelijkheid om een inkijkexemplaar te krijgen?


Door Nelleke op 25 april 2016

Wat leuk Charlotte! wat een mooie aanvulling zal dat zijn en wat goed dat je werkgever zo vooruitstrevend is 🙂 We houden je op de hoogte! En spoor iedereen aan te tekenen als steun voor het project daar help je ons ontzettend mee!


Door Charlotte op 25 april 2016

Zal ik zeker doen..!!!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.