Page content

Als jurylid voor Dutch Wedding Awards

article content

Als jurylid voor Dutch Wedding Awards

Wanneer je zeker wilt weten dat je de juiste mensen en producten krijgt voor één van de mooiste dagen van je leven, dan ga je naar de Nederlandse Trouw Branche Organisatie. Ieder jaar rijken zij het Dutch Wedding Award uit aan de beste in iedere categorie. De categorieën bevatten alle branches die je nodig hebt voor de perfectie bruiloft. Denk aan de catering, muziek, fotografie, locaties, jurken en natuurlijk bloemen!

Iedere categorie werd beoordeeld op een heel aantal punten zoals kwaliteit, vernieuwing, bedrijfsvoering en klantgerichtheid. En iedere categorie kreeg 3 juryleden om dat te beoordelen. Ik was één van de juryleden voor de beste bruidsbloemist. De eerste selectie werd al eerder gemaakt en daar werd beoordeeld op bedrijfsvoering. Daarna kregen wij alle informatie van de deelnemers die het door de eerste ronde haalde via de mail. uitgebreid met vele foto’s en omschrijvingen van de service, vernieuwingen , ervaringen etc.

Voor mij begon het werk toen. Super om te zien hoe iedere deelnemer op haar eigen manier bijzondere werkwijze en creaties hadden. De drie genomineerden hadden allemaal een super gaaf verhaal en enorme potentie om het award te winnen, moeilijk kiezen! Gelukkig hadden we ook nog een persoonlijke ontmoeting met de genomineerde. Zij konden hun verhaal vertellen, direct antwoorden op onze vragen en mochten nog wat werk laten zien. Ze kregen hier 20 minuten voor en ondanks dat die tijd vloog hebben we de echte winnaar van het award kunnen bepalen.

De winnares van de Dutch Wedding Award is Giada van Don Florito

Haar totaalplaatje klopte helemaal. Ze had al veel ervaring met het maken van mooie bruiloften, dus niet alleen boeketten maar ook de aankleding op verschillende locaties. Van die bruiloften en bruidsparen liet ze mooie sfeervolle fotoshoots maken wat ze weer aan nieuwe klanten laat zien. Deze krijgen dan een heel goed beeld van wat ze allemaal kunnen verwachten. Ook het sfeertje wat ze neerzet is heel eigen en kenmerkend.

Sarah van Hollands Beste Bloemstylist was ook een van de genomineerde. Zij was het meest vernieuwend en kwam met een prachtig bruidje die een bontje droeg waarop gewerkt was met onder andere mooie, geurende David Austin rozen. Sarah moet nog iets meer werken aan het totaal plaatje zodat de communicatie naar haar (toekomstige) klanten helemaal vol vertrouwen is! Met haar eigenzinnige creativiteit gaat ze heel ver komen!

Ook was Bloemen Service Nederland een van de genomineerden. Een jong en energiek bedrijf dat zich naast een groothandel heeft gevestigd, ze kunnen klanten daar mee naar toenemen om ze zelf hun voorkeuren te laten kiezen. Ook heeft Annemarie de brocheboeketten geïntroduceerd in Nederland. Boeketten gemaakt van alleen maar broches. Hierin kunnen bijvoorbeeld ook broches van familieleden of erfstukken in verwerkt worden. Zo krijgt de broche een nuttig doel, is het boeket heel persoonlijk geworden en een boeket als deze gaat een leven lang mee. Bijzonder en uniek.

Hieronder vindt je foto’s van tijdens de Jurering:

Hier zitten we met Annemarie van Bloemen Service Nederland

Mooi bruidsboeket met winterse en kerstige details:

Ze maken ook hele bijzondere brocheboeketten:

Een bontje om een Bontje 🙂 Prachtig gemaakt door Sarah!

Giada van Don Florito heeft ook vaak dit soort hoofdversieringen voor de bruidjes. Staat haar ook prachtig!

Trots op haar fotoboek van de afgelopen bruiloften.

Foto’s gemaakt door Tamara van Blik&Bloos Fotografie

Wil je zelf graag leren hoe je bruidsboeketten en ander bruidswerk kunt maken?

Ik heb online cursussen gemaakt waarbij je stap voor stap ziet hoe je tot mooie resultaten komt en kan bijdragen aan iemands mooiste dag of gewoon omdat je het heel leuk vindt om te leren! Klik hier voor meer informatie, LET OP er zijn nog maar 12 DVD’s te bestellen!

Comment Section

1 reactie op “Als jurylid voor Dutch Wedding Awards


Door marry Rottier op 20 januari 2015

het ziet er allemaal heel apart uit.
groetjes, Marry

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.