Page content

Amazing Amaryllis

article content

Amazing Amaryllis

Tegenwoordig kun je bijna het hele herfst- en winterseizoen amaryllissen krijgen, maar de populairste seizoenen zijn toch wel december, januari, februari! Een mooie grote en sterke bloem die in z’n eentje al de show steelt. Wanneer je een Amaryllis in een boeket verwerkt houd dan rekening met hoe groot ze kan worden wanneer de bloemen open gaan.  Het zou zonde zijn wanneer ze in de verdrukking komt of wanneer de andere bloemen niet tot hun recht komen. Daarvoor gelden geen bepaalde regels wel een bepaald inzicht.

In de afgelopen periode hebben we verschillende creaties gemaakt van verschillende Amaryllissen. Sommige zijn voor de kerst gemaakt maar je kunt je vast ook voorstellen hoe leuk ze zijn zonder kerstversieringen. Vervang die materialen voor wat anders en je heb weer een hele andere look. In de video voorbeelden gebruiken we alleen de Amaryllis en één soort tegelijk. Dit kan prachtig mooi zijn en echt een statement maken, dit wil natuurlijk niet zeggen dat combineren niet mogelijk is. Deze bloem is zowel te gebruiken in een vaas met water als in een bloemstuk met steekschuim.

Aan de andere kant heb ik namelijk laatst een bruidsboeket gezien waar een amaryllis in verwerkt zat. Ja het was groot en opvallend in het boeket maar wel heel tof! Het was het boeket van Don Florito wat ze in december liet zien. De kleur komt op bepaalde manieren terug in het boeket zodat deze grote beauty ontzettend mooi mengt in het geheel.

Dat is samenvattend misschien wel zo Amazing aan de Amaryllis, dat je er zoveel verschillende dingen mee kunt doen en maken. Ik ben Fan! En jij?

Wil je zelf aan de gang met de Amaryllis? Het kan nog even. Zie hier een aantal video’s van Alex, Bea en me in het Engels maar het beeld spreekt al voorzich! Bedenk iets anders voor de kerstdetails en veel plezier tijdens het creëren van mooi Amaryllis bloemwerk.

[vimeo width=”700″ height=”400″]http://vimeo.com/106921081[/vimeo]

[vimeo width=”700″ height=”400″]http://vimeo.com/114347930[/vimeo]

[vimeo width=”700″ height=”400″]http://vimeo.com/115956433[/vimeo]

[vimeo width=”700″ height=”400″]http://vimeo.com/106928072[/vimeo]

[vimeo width=”700″ height=”400″]http://vimeo.com/116046024[/vimeo]

[vimeo width=”700″ height=”400″]http://vimeo.com/116046022[/vimeo]

Comment Section

3 reacties op “Amazing Amaryllis


Door Maria Korpel op 15 januari 2015

Wat maak je toch een mooie stukken!
Schitterend!
Dank voor je inspiratie, ik ga morgen weer eens wat leuks in elkaar ……….
Vul in wat je wilt, ik vind het knutselen…
Ga door met je inspirerende werk!
Groeten, Maria


Door pittomvils marie-jeanne op 16 januari 2015

Hartelijk bedankt voor de inspiratie van die heel mooie bloemstukken, echt meesterstukken.
Ga zo iets proberen het zal geen meesterstuk zijn, toch bedankt.


Door gerda soule op 23 januari 2015

Hallo Nelleke,

Alsook een heel goed en gezond Nieuw Jaar 2015 toegewens vol met nieuwe inspiraties wat je bloemsierkunst aangaat.

Helaas kan ik geen reactie geven op Amazing Amaryllis, daar ik de video’s niet heb kunnen zien. Kreeg ze niet open. Is het mogelijk dat je ze weer naar mij mailt?
Alvast hartelijk dank hiervoor.

Groetjes,

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.