Page content

Bea’s Bloemen Boeketjes

article content

Bea’s Bloemen Boeketjes

Bijna overal waar onze koningin gaat en staat, zeker alle evenementen die ze bezoekt of opent, heeft zij een boeketje in haar handen! Leuke, lieve, kleurige, bloemige, compacte boeketjes. Bloemen, en met name boeketten horen gewoon bij de Koningin (en straks bij Koningin Maxima). Ze heeft wel bepaalde voorwaarden aan haar boeketjes maar daar is ze de koningin voor, toch!

De boeketjes van BeaHet leek mij leuk eens een aantal foto’s van Beatrix met bloemen te googlen en deze op Floralist.nl te delen (mocht je de maker zijn van een van de boeketjes of de fotograaf laat het me weten dan zet ik met alle plezier je naam er bij!). Het zijn over het algemeen hele leuke en spontane foto’s die ik ben tegengekomen. Zo vlak voor de troonswisseling is het leuk eens extra aandacht te geven aan de natuurwondertjes die ze steeds in haar handen heeft.

Mijn moeder heeft ook eens het voorrecht gehad een mooi boeket te maken voor de Koningin. Dit toen zij de Lentetuin in Breezand kwam openen. Van mijn moeder hoorde ik toen dat de boeketjes van Bea wel aan bepaalde regels moest voldoen. Zo mocht het boeket niet te uitstekend zijn, er mochten geen grassen uitsteken die mogelijk in haar ogen zouden kunnen prikken of waar ze zich aan zou kunnen snijden. ze mocht zich niet kunnen bezeren aan eventuele ijzerdraadjes of andere scherpe voorwerpen. Ze had het liefst compacte boeketjes met pure materialen en veel bloemen.

Leuke foto van onze koningin!

Heel stijlvol plaatje met de koningin en haar bloemen

 

Op deze onderstaande foto zie je het boeket dan mijn moeder heeft gemaakt en de koningin heeft toevallig net een kort gesprekje met mijn vriendje 🙂 (toen kende ik hem nog niet, grappig he!). Het boeketje is hier gemaakt met veel bolbloemen. Onder andere Freesia’s, Lelie’s, Tulpen, Ornithogalums en Calla’s en heeft een hele stijlvolle bruidsboeket-achtige uitstraling.

Hier onder ook nog wat leuke foto’s van Koningin Beatrix! Bea bedankt dat je altijd zo’n lief en blij mens bent voor het volk!

Boeketjes van BeaCompact boeketje

Klassiek boektjeBoeketje met veel blad

Comment Section

6 reacties op “Bea’s Bloemen Boeketjes


Door Menno op 27 april 2013

Leuk ideetje zeg.Door louisa op 29 april 2013

zo mooi kan ik het niet hoor.


Door sita op 29 april 2013

he Nelleke,
wat een leuk idee om zo alle boeketjes eens even te bewonderen!
en ik moet eerlijk zeggen ( en niet omdat het jouw moeder is) dat die van jouw moeder wel heel erg leuk gemaakt is!
de paars met oranje boeket vind ik ook heel leuk.

groetjes Sita


Door Marie-Jeanne op 29 april 2013

Hallo Nelleke allemaal even mooi en met veel liefde gemaakt vind ik.
Prachtige tuiltjes bij.Tof dat Uw Vriend een geprek gehad heeft met de Koningin, dat kan niet iedereen zeggen. Daar kan U echt fier op zijn.


Door P.Muurmans-Jacobs op 29 april 2013

Hoi Nelleke,

Hier kun je wel van zeggen:de mooiste boeketjes van Nederland.
Nelleke ken je het spelletje:wie van de drie?
Ik ben benieuwd

VR GR. Paula.

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.