Page content

Bonte Bloemen Boel van Bolbloemen :-)

article content

Bonte Bloemen Boel van Bolbloemen :-)

Deze vrolijke bloemen boel komt regelrecht van het land! Mooie roze en blauwe Tulpen en Hyacinten. Ik laat vaak vele verschillende mogelijkheden zien voor hoe je bloemen kunt presenteren. Soms zijn het mooie bijzondere vazen of zelf gemaakte ondergronden. Deze keer heb ik de keukenkast geplunderd en verschillende glazen op een dienblad gezet.

Champagneglazen, longdrinkglazen, limonadeglazen, wijnglazen en borrelglazen ze staan er allemaal op in deze  creatie. Het enige dat je nog even moet doen is langs de bloemenwinkel of de kraam langs de weg om je bloemen te halen. Of misschien heb je net als ik de ongelooflijke mazzel dat je bollenland om je heen hebt waar je van mag plukken.

Met ongeveer 20 Tulpen en 10 Hyacinten heb ik twee mogelijke creaties gemaakt. De één is een lage vierkante vaas daarin heb ik eerst takjes uit de tuin kriskras in gezet (dit geeft houvast aan de bloemen) en daarna één voor één de bloemen tussen gezet. Alle bloemen zijn redelijk kort afgesneden dat ze net boven de rand uitkomen.

Start voorjaarsvaasje

Bloemen Boeltje

Houdbaarheid

Men zegt dat Hyacinten niet goed zijn om te mengen met andere bloemen omdat de stelen sappen bevatten die niet goed zijn voor andere bloemen. Dat kan zo zijn alleen valt dat mij niet direct op, ik heb evengoed een week genoten van deze creatie. Aan de andere kant kun je je afvragen wat je belangrijker vindt: bloemen die in hun eentje lang staan of een vrolijke, originele, gezellige creatie waar je glimlach vele malen groter is wanneer je er naar kijkt?! Ik zou het wel weten, dan maar een dag korter genieten maar wel intenser!

Natuurlijk moet je wel een klein beetje oppassen, er zijn wel bloemen die heel teer zijn en er echt niet goed tegen kunnen. Met bolbloemen kan het over het algemeen lang goed gaan!

De Bloemen Boel

Ja zo noem ik het maar! Lekker alles bij elkaar zetten, spelen met hoog en laag en een mooie mix van de kleuren. Het lijkt een bloemen boel maar er is echt over nagedacht en goed gekeken voor de beste compositie.

Het leuke hiervan is dan iedereen het vrij makkelijk na kan maken (dat denk ik tenminste). Je kan de glazen leuk uitspreiden over de tafel voor wanneer je een diner hebt of je zet de glazen bij elkaar op een dienblad.

Allemaal glazen op dienbladTja.. wat kun je hier mee??

En zo heeft het bij mij een hele week op tafel gestaan, super leuk!

Tadaa wat een heerlijke bloemen boel!!

Comment Section

11 reacties op “Bonte Bloemen Boel van Bolbloemen :-)


Door sita op 8 mei 2013

he Nelleke,

een prachtig voorbeeld om te zien!
ik had laatst een heel mooi boeket bloemen gekregen met ook hyacinten erin verwerkt.
ik heb er langer dan 1 week van kunnen genieten en het ging super goed!

groetjes Sita


Door Nelleke op 13 mei 2013

Ja dat kan ook prima, en soms is het gewoon de afweging. Allemaal dezelfde bloemen in een vaas of een heerlijke gemengde bos…!


Door liny op 11 mei 2013

hallo Nelleke,
met mij is alles prima ik heb ook wat bloemen uit de natuur geplukt .daar heb ik een mooi boeket van gemaakt, dank zij jou tips.groetjes liny.


Door Nelleke op 13 mei 2013

Leuk om te lezen Liny! Hoop dat je er lekker van kan genieten!


Door Francien van der Waerden op 11 mei 2013

Hallo Nelleke dit is een heel goed en leuk idee,omdat men ook wel eens geen geschikte vaas heeft voor een boeket of ze zijn in gebruik ,kun je de bloemen toch schikken .
Bedankt en een fijn weekeind.
Francien


Door Nelleke op 13 mei 2013

Ja he! Dit heb je altijd in de kast staan en staat heel chique!


Door gerda soule op 11 mei 2013

prachtige zachte kleurencombinatie. prettige moederdag. Helaas is mijn moeder niet in staat om de prachtige blomenpracht van keukenhof te zien. Indien ik wel kan gaan hoop ik je te ontmoeten, daar ik niet in nederland woonachtig ben, maar volgende week ben ik in parijs en hoop ik echt een gaatje te vinden om te komen.

Ook heel echte warme groetjes,
gerda


Door Nelleke op 13 mei 2013

Hoi Gerda, misschien kan je moeder meekijken via de website en zo toch het sfeertje meepakken..!? Veel plezier en wie weet tot ziens!

Hele warme groetjes terug!

Liefs,
Nelleke


Door Mieke Geelen-Smits op 12 mei 2013

Hallo Nelleke wat mooie creaties maar voor mij wat te druk. Ik vier vandaag op Moederdag mijn 80 ste
verjaardag dus heb het heel druk maar geweldig gezellig. Fijne Moederdag en tot horen. Mieke.


Door Joke op 25 mei 2013

Hoi Nelleke,

Een pracht van een creatie, ga ik ook maken voor mijn feest morgen.

Groetjes joke


Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.