Page content

Bloemen in een glazen vaas

Bloemen in een glazen vaasMooie bloemen in een glazen vaas, gewoon even wat neutrale inspiratie voor tussendoor! Geen herfst, geen kerst, niets Japans gewoon lekker fris!

Voor deze creatie is een platte glazen vaas gebruikt van mooi stevig glas. De bloemen die gebruikt zijn in deze vaasvulling zijn Ornithogalums, een groene Hortensia, een mooie tak met Phalenopsis (orchidee) bloemen, een kronkeltak en wat brede grassen. Deze materialen zijn samen gebracht tot een kunstzinnig schouwspel.

Wat hierbij heel leuk is is dat je met maar een aantal materialen een heel indrukwekkende creatie kunt maken. De kronkeltak en de hortensia's vormen de basis. De kronkeltak krijgt extra houvast een het rubberen touw om de vaas. De tak met Phalenopsis bloemen komt aan de zijkant en mag flink overhangen. De twee Ornithogalum bloemen steek je iet wat schuin tussen de hortensia's en de grassen maken de finishing touch, deze laat je soms zwierig en soms weer terug de hortensia's ingaan.

Bloemen in een glazen vaas

Ik denk dat zeker 80% van de mensen hun boeketten en bloemen in een glazen vaas zetten. Dit is zowel logisch als goed voor de bloemen. Glas kun je namelijk heel goed schoonmaken met een druppel bleek oid. het heeft een glad oppervlak waardoor er geen vuil en bacteriƫn blijven hangen.

Daarnaast is glas 100% waterdicht en heeft en een mooie vaak transparante uitstraling. Wanneer het water vies word ben je snel geneigd de vaas op te pakken en het even schoon te maken. Dit vinden bloemen geweldig, helemaal wanneer je ze ook nog opnieuw schuin afsnijd. Dit doet vaak beter dan het zakje bloemenvoedsel.

Boeketten of creaties zoals deze zijn iets lastiger om het water te verschonen maar gelukkig is het aangezicht van vies water erger (hoop ik) en ga je er toch werk van maken. De een of de andere bloem scheelt ook erg. Zo heb ik laatst 5 weken kunnen genieten van calla's, zonder dat ik het water hoefde te verversen en vanmorgen een boeket van nog geen week oud ververst waarbij het water al begon te ruiken. Dit omdat er bloemen bijzaten die bepaalde sappen in het water laat gaan...

Mooie bloemenWitte bloemen

Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.

Comment Section

2 reacties op “Bloemen in een glazen vaas


Door Coby op 13 november 2012

wat een prachtig bloemstuk voor op een vaas dit kan ik heel goed gebruiken ik maar n.l. de bloemversiering bij ons in de kerk en dit is op het altaar net groot genoeg ga het zeker na maken
ik heb nog wel een vraag als de advent begint moet ik voor op het altaar iets maken nu heb ik een boomstronk gekocht(dit is liturchis)daar moet iets paars in ik wilde daar 3 zijde gerbera's voor gebruiken en dan wat hedera en iedere week een verse bloem erbij zetten en kaarsen natuurlijk nu is mijn vraag hoe zal ik die gerbera vast zetten ik dacht zelf in de klei zodat ik het kan bewaren en die verse bloem krijg ik er wel op een of andere manier in in vind het heel moeilijk hoor liturchies bloemschikken maar ik blijf het proberen
ik hoor graag van je


Door Carla op 13 november 2012

Glazen vazen schoonmaken:
Inspuiten met Glassex, even laten staan, vullen met water, 10 minuten laten staan... werkt prima!!

Plaats een reactie


*