Bloemenwinkel in Stockholm: Bladverket
27 augustus 2011 

Bloemenwinkel in Stockholm: Bladverket

Bloemenwinkel‘Gebladerte’ is de vertaalde naam van deze bloemenwinkel ‘Bladverket’. Het was een van de eerste bloemenwinkels die ik binnen ging en ik dacht “Kijk dat ziet er goed uit!” Verzorgd, geordend, mooi basis interieur met wit/grijs/zwart tinten. De bloemen en planten zagen er goed verzorgd uit en ook erg belangrijk ik werd er leuk ontvangen!

Na een korte introductie over mezelf en wat ik doe in de ‘bloemschikwereld’ begon een van de wat oudere stagiaires gezellig te kletsen over dat deze bloemenwinkel een van de mooiste is in de stad en en dan met name vanwege de koelruimte waar de bloemen in staan. Die was inderdaad behoorlijk groot en echt bedoeld om als klant zijnde naar binnen de gaan en een rondje te lopen. Dit is iets wat we in Nederland niet kennen. We hebben soms wel koelruimtes in de binderij maar niet in de winkel.

Door bloemen in koelruimtes te zetten word het uitbloei proces in eerste instantie vertraagt de bloemen lijken dus langer vers te Koelruimte voor bloemenblijven. Vaak als de bloemen dan uit de koelruimtes komen gaan ze de verloren tijd inhalen en extra snel open. In warme, tropische landen had ik er niet van staan kijken dat er veel met koelruimtes word gewerkt maar in Stockholm waar het klimaat te vergelijken is met Nederland vraag ik me af of het echt nodig is.

Wat ik ervan denk maakt natuurlijk helemaal niets uit, in Stockholm zijn de bloemisten erin ieder geval zeer tevreden mee!

BloemDe prijzen van de bloemen liggen wel een stuk hoger als in Nederland. Op de foto zie je een Dahlia van 20 Zweedse Kroon (SEK) wat ongeveer €2,17 is! Een Dahlia zal in Nederland bij een wat luxere bloemenwinkel max. €1,- kosten.

Typisch en leuk om te zien dat de Zweden erg op kleur werken zowel met de bloemen als met de planten en de andere bijmaterialen zoals potten en vazen. In volgende winkel reviews zul je dat ook terug zien. Het komt erg overeen met de hele Zweedse georganiseerde manier van leven.

Eigenlijk verschilt dat niet heel veel met hoe we in Nederland presenteren. Hier zetten we ook graag zelfde collecties, kleur en sfeerbeelden bij elkaar. Al denk ik dat wij er wat meer spanning in weten te creëren.

De presentatie van de spullen in deze bloemenwinkel was naar mijn mening minimaal. Alle witte Witte orchideeen hoekorchideeën stonden massaal bij elkaar. En een schaal met kleine vaasjes met bloemetjes was hard toe

Bloemschikken

aan vervanging. Die vaasjes zijn trouwens ook bij bloemisten in Nederland te verkrijgen.

De laatste foto is er een waar de de bloemen presentatie ziet in de koelruimte mooi de kleurnuances bij elkaar gezet.Het assortiment bloemen is erg vergelijkbaar met Nederland.

Bloem presentatie

De bloemsierkunst viel me in deze winkel ook tegen. Ze hadden bijna niets klaar staan. Op hun website zie ik wel degelijk dat ze kunnen bloemschikken en mooie dingen maken. Misschien omdat het dinsdagochtend was en had ik meer kunnen zien wanneer ik op vrijdagmiddag in de winkel zou zijn geweest. Toch vind ik dat een winkel er altijd optimaal moet uitzien met keus voor de klant. Zelfs als je net de winkel aan het veranderen bent moet je kunnen laten zien wat je kan maken.

Dit was een van de eerste bloemenwinkels die ik bezocht heb. Leuk dat ze zo vol zijn van hun eigen winkel die zeker heel mooi was. In mijn beleving zeker niet de mooiste… In de aankomende dagen zal ik steeds een verslag geven van de verschillende winkels die ik heb gezien en daar zit de mooiste bloemenwinkel nog tussen!! Ja ik ben wel wat verwent

http://www.bladverket.se/

Over de schrijver
Reactie plaatsen