Bloemenwinkel in Stockholm: Regeringsgatans Blommor
30 augustus 2011 

Bloemenwinkel in Stockholm: Regeringsgatans Blommor

BloemenwinkelJaaaa dit is dan eindelijk mijn favoriete bloemenwinkel van Stockholm! ‘Regeringsgatans Blommor’ wat zoiets betekend als ‘Regeringsstraat Bloemen’.

Het is een mooie grote winkel, stoer en stijlvol. Hier heb ik ook (eindelijk) bloemwerk gezien waarvan ik dacht “Hé, dit is leuk! Dit zou ik in Nederland ook eens kunnen maken!”

Net als bij alle andere bloemenwinkels heb ik me netjes voorgesteld en verteld wat ik doe. Ik mocht hier ook weer lekker mijn gang gaan met het maken van foto’s en deze laat ik allemaal aan jullie zien, dit maal vergroot zodat de foto’s wat beter te zien zijn.

Bloemschikken Boeket

Hier zie je hele leuke boeketten in een vaas staan wat heel makkelijk ook zelf te maken is. Het zijn twee calla’s, een tak geverfd eikenblad, een tak rozenbottles, wat grassen en oranje takken. Dit is vast gemaakt met decoratief oranje raffia of iets in die trend en klaar. Hiermee zet je met een aantal materialen wel iets tonend in huis!

Bloemschikken

De prijs die je hier bij het boeket ziet staat ongeveer gelijk aan €33,- en dat is dan inclusief de vaas (ga ik van uit, het was me er bij ingeschoten dat na te vragen). Dat vind ik dan een redelijke prijs, wel hebben we al eerder gezien dat de prijzen van de bloemen aardig hoog liggen dus zeker weten doe ik het niet.

Boeketten

Dit zijn vier dezelfde boeketten in glazen vazen, redelijk herkenbaar met de Nederlandse bloemschikstijl. Prijs is hier ongeveer €43,-

Bloemschikken

Beetje het zelfde idee als dat we eerder zagen. Een paar takken met een paar bloemen vast gezet met decoratief raffia of ander bindtouw en dat geeft mooie, speelse en tonende effecten.

Bloemen

Bij Regeringgatans Blommor staan de bloemen ook in een gekoelde ruimte. Dit is een grote ruimte waar de bloemen mooi op kleur staan gepresenteerd. De spiegel aan de zijkant geeft nog weer een extra groot effect.

Bloemenwinkel

Wat ik erg leuk vind aan deze winkel is hun manier van presenteren. Er zit veel sfeer in verschillende materialen staan bij elkaar gepresenteerd en ze hebben ook meer accessoires tussen de planten en potten.

Bloemenwinkel

Van stellage kasten zoals deze ben ik groot fan. Ze benutten de prachtige hoogte van de winkel optimaal. En het geeft ook nog eens een groots en imposant effect.

Bloemenwinkel

Leuk en sfeervol gepresenteerd, mooie mix gemaakt van verschillende planten, dit zal de klant veel meer tot de verbeelding spreken.

Bloemenwinkel

Ze verkopen hier zoals ik al eerder zei ook veel accessoires. Hier zie je ook armbandjes en zeepjes of verzorgingsproducten.

Lampen in bloemenwinkel

Fantastisch vind ik deze stoere industriële lampen. Passen goed in het plaatje van de hele bloemenwinkel en het interieur, ook het plafond is helemaal goed zoals die is.

De bloemenmeisjes

De mooie, blonde Zweedse bloemenmeisjes van ‘Regeringsgatans Blommor’ en natuurlijk de presentatie boven de kassa helemaal strak!

Je hebt nu verschillende bloemenwinkels gezien van Stockholm, ben je het met me eens dat dit de mooiste is of heb je voorkeur voor een andere? Ik vind het leuk als je me dat wil laten weten hieronder bij de reacties!

Over de schrijver
Vandersmissen Diane
Door

Vandersmissen Diane

op 04 Sep 2011

Ja geef mij ook maar de eerste Melanders Blommer, zij zouden mij wel kunnen verleiden niet alleen met hun bloemen maar ook met de mooie accessoires ertussen.Er is veel meer verscheidenheid in de prezentatie. Groetjes, Diane

Vandersmissen Diane
Door

Vandersmissen Diane

op 04 Sep 2011

Ik vergiste mij in de naam niet Melanders maar regeringsgatans Blommer vond ik de beste. groetjes, Diane

giny gillissen
Door

giny gillissen

op 11 Mar 2012

hallo heel erg leuk, die spullen allemaal, heelllaas, woon ik in limburg-simpelveld,hebben jullie geen websait? groetjes giny.

Reactie plaatsen