Bloemenwinkel in Stockholm: Melanders Blommor
28 augustus 2011 

Bloemenwinkel in Stockholm: Melanders Blommor

Bloemenwinkel MelandersDeze bloemenwinkel is één van de vier die relatief dicht bij elkaar liggen in het shopping centrum van Stockholm. De buitenkant van deze bloemenwinkel zegt al veel, deze ziet er namelijk heel mooi en luxe uit!

Tijdens mijn bezoek in Stockholm ben ik een aantal van de meest toonaangevende bloemenwinkels op gaan zoeken om te kijken wat hun stijl is, hoe ze werken, of ik er nog wat van kan leren en gewoon omdat ik er heel nieuwsgierig naar ben.

Het vorige artikel ging over de bloemenwinkel ‘Bladverket’ heb je dat artikel nog niet gelezen kijk dan hier.

Je zal zien dat er veel bloemenwinkels ‘Blommor’ achter de naam hebben staan en dat betekent niets meer dan ‘Bloemen’. We kijken dus nu dus bij ‘Melanders Bloemen’ binnen.

Bloemschikken bij MelandersOok in deze bloemenwinkel werken ze prachtig op kleur, de bloemen staan heel mooi gepresenteerd en maken tussen de planten en potten mooi deel uit van de gehele winkel presentatie. Bij Melanders maken ze geen gebruik van een gekoelde ruimte waar bloemen instaan. Eerlijk gezegd vind ik dat een stuk mooier Bloemschikken bij Melanders Bloemenqua presentatie. Ik kon goed zien dat er veel aandacht word besteed aan de inrichting.

Toen ik de bloemenmeisjes vroeg om foto’s te maken voor een Nederlands blog over bloemen en bloemschikken, waren ze heel pietje precies over wat ik wel kon fotograferen en wat absoluut niet, omdat dat naar hun idee nog niet goed stond. Daar heb ik dan ook respectvol rekening mee gehouden. Wetend hoe erg het is dat iets wat niet naar je zin is door de wereld word gezien.

In deze winkel viel het mij wederom op hoe vriendelijk en blij de mensen zijn. Ze helpen me graag met de vragen die ik heb en laten me mijn gang gaan.

Bloemschikken bij Melanders Bloemen

Bloemschikken bij Melanders BloemenMelanders Bloemen

Misschien vraag je je nu af “Is dit dan je favoriete bloemenwinkel in Stockholm?” Bijna! Ik zat erg te twijfelen tussen deze en een andere waar ik later op terug kom. Deze winkel is wat kleiner, heel knus, en super mooi. Mijn favoriet Heeft andere aspecten waar ik net even enthousiaster van word. Maar de keuze was niet makkelijk… Dus wordt vervolgd.

Bloemschikken met Melanders BloemenBloemschikken bij Melanders Bloemen

Over de schrijver
Shirley
Door

Shirley

op 16 Sep 2011

De entree van de Melanders vind ik geweldig ( ik bedoel de pui, markiezen)In Nederland zie je het niet zoveel, tenzij je in een dorp komt ( heeft toch iets extra) en toch betaalbaar, ook voor de kleine beurs ( dat is de kunst) Wat de bloemen betreft, mooi gesorteerd. Shirley

Reactie plaatsen