Bloemenwinkel vol Passie en brocante..!
18 juli 2015 

Bloemenwinkel vol Passie en brocante..!

Laatst wat ik gezellig met mijn moeder een dagje shoppen in Bergen. Een heel fijn ‘dorp’ aan de kust in Noord Holland niet ver van waar we wonen. Al struinend kwamen we langs een bloemenwinkel en dan willen we natuurlijk altijd even binnen kijken! Leuk om te zien hoe iemand anders zijn of haar bloemenwinkel runt, waarin zijn ze uniek en wat is herkenbaar?

We waren binnengestapt bij ‘Vergeet-mij-niet’. Ik vond het meteen een lekker sfeertje hebben, deze eigenaresse heeft duidelijk een voorkeur in Brocante. Leuke, hele ouderwetse dingen die heerlijk in de sfeer paste met spullen waarvan we weten dat ze nieuw bij de leveranciers vandaan komen. Ze had alles een beetje op kleur gepresenteerd en ook al stond de winkel behoorlijk vol, nodigde het echt uit om te neuzen.

De bloemen presentatie was goed gevuld met heerlijk verse bloemen en allemaal per stuk te koop. Dan weet je ook meteen dat ze hele persoonlijke boeketten kunnen maken. Uniek en op de wensen van de klanten afgesteld. Mijn moeder begon, ook als eigenaresse van twee bloemenwinkels, een praatje met de eigenaresse van deze winkel.

Het begon met iets zakelijks maar uiteindelijk vertelde ze vol passie en plezier over haar winkel en vooral over het brocante. Wat echt een hobby van haar is geworden. Samen met haar zus struint ze verschillende brocante markten af in België en Frankrijk. Ze maken er echt een uitje van en gaan met de camper een dag van te voren al heen zodat ze op de dag van de markt als een van de eerste over de markt te lopen. Heerlijk lijkt me dat, helemaal wanneer je zus er ook plezier in heeft!

Die passie en liefde zie je gewoon terug in haar winkel. Ze straalt het uit, ze staat ervoor en het werkt! Drie jaar geleden is ze in eerste instantie tijdelijk naar een ander, groter pand verhuisd vanwege een verbouwing maar daar is ze niet meer weggegaan omdat ze het er ook gewoon drukker door heeft gekregen.

Ook mijn moeder raakte geïnspireerd door deze dame en vroeg zich af of ze ook niet iets met brocante moest gaan doen… Ik zei tegen haar dat het alleen maar zou werken als het echt je passie is, niet omdat een een ander het heeft…

Over de schrijver
Riet
Door

Riet

op 19 Jul 2015

Mooi hoor!

Nelleke
Door

Nelleke

op 13 Aug 2015

Dankje Riet! Hopelijk leest de eigenaresse van de winkel het ook!

Maria Hendrickx
Door

Maria Hendrickx

op 13 Aug 2015

Hoi nelleke Zo je hebt een mooie winkel

Nelleke
Door

Nelleke

op 13 Aug 2015

Hoi Maria, hihi dit is niet mijn winkel hoor :-) We waren aan het shoppen in Bergen toen we deze winkel tegenkwamen. De moeite om in het zonnetje te zetten!

elsabet
Door

elsabet

op 13 Aug 2015

Hoi Nelleke, Zeker prachtig winkel !!

Nelleke
Door

Nelleke

op 13 Aug 2015

Dat vonden wij ook!

Marie-Jeanne
Door

Marie-Jeanne

op 13 Aug 2015

Hallo Nelleke een Prachtige Winkel echt een streling voor het oog.

margriet
Door

margriet

op 13 Aug 2015

Dat ziet er gezellig uit het is net thuis komen. Gr margriet

Elly Langendijk. wat gezellig allemaal.
Door

Elly Langendijk. wat gezellig allemaal.

op 15 Aug 2015

Hoi Nelleke Nu de herfst straks weer in aantocht is zie ik weer uit naar jou prachtige bloemstukken. Vr.groetjes Elly.

Elly Langendijk.
Door

Elly Langendijk.

op 15 Aug 2015

zie boven.

cecile clauwaert
Door

cecile clauwaert

op 25 Aug 2015

Mooie fotos en leerrijk om te bekijken. Dank u wel Nelleke

Reactie plaatsen