Page content

Bloemenwinkel vol Passie en brocante..!

article content

Bloemenwinkel vol Passie en brocante..!

Laatst wat ik gezellig met mijn moeder een dagje shoppen in Bergen. Een heel fijn ‘dorp’ aan de kust in Noord Holland niet ver van waar we wonen. Al struinend kwamen we langs een bloemenwinkel en dan willen we natuurlijk altijd even binnen kijken! Leuk om te zien hoe iemand anders zijn of haar bloemenwinkel runt, waarin zijn ze uniek en wat is herkenbaar?

We waren binnengestapt bij ‘Vergeet-mij-niet’. Ik vond het meteen een lekker sfeertje hebben, deze eigenaresse heeft duidelijk een voorkeur in Brocante. Leuke, hele ouderwetse dingen die heerlijk in de sfeer paste met spullen waarvan we weten dat ze nieuw bij de leveranciers vandaan komen. Ze had alles een beetje op kleur gepresenteerd en ook al stond de winkel behoorlijk vol, nodigde het echt uit om te neuzen.

De bloemen presentatie was goed gevuld met heerlijk verse bloemen en allemaal per stuk te koop. Dan weet je ook meteen dat ze hele persoonlijke boeketten kunnen maken. Uniek en op de wensen van de klanten afgesteld. Mijn moeder begon, ook als eigenaresse van twee bloemenwinkels, een praatje met de eigenaresse van deze winkel.

Het begon met iets zakelijks maar uiteindelijk vertelde ze vol passie en plezier over haar winkel en vooral over het brocante. Wat echt een hobby van haar is geworden. Samen met haar zus struint ze verschillende brocante markten af in België en Frankrijk. Ze maken er echt een uitje van en gaan met de camper een dag van te voren al heen zodat ze op de dag van de markt als een van de eerste over de markt te lopen. Heerlijk lijkt me dat, helemaal wanneer je zus er ook plezier in heeft!

Die passie en liefde zie je gewoon terug in haar winkel. Ze straalt het uit, ze staat ervoor en het werkt! Drie jaar geleden is ze in eerste instantie tijdelijk naar een ander, groter pand verhuisd vanwege een verbouwing maar daar is ze niet meer weggegaan omdat ze het er ook gewoon drukker door heeft gekregen.

Ook mijn moeder raakte geïnspireerd door deze dame en vroeg zich af of ze ook niet iets met brocante moest gaan doen… Ik zei tegen haar dat het alleen maar zou werken als het echt je passie is, niet omdat een een ander het heeft…

Comment Section

11 reacties op “Bloemenwinkel vol Passie en brocante..!Door Nelleke op 13 augustus 2015

Dankje Riet! Hopelijk leest de eigenaresse van de winkel het ook!


Door Maria Hendrickx op 13 augustus 2015

Hoi nelleke
Zo je hebt een mooie winkel


Door Nelleke op 13 augustus 2015

Hoi Maria, hihi dit is niet mijn winkel hoor 🙂 We waren aan het shoppen in Bergen toen we deze winkel tegenkwamen. De moeite om in het zonnetje te zetten!


Door elsabet op 13 augustus 2015

Hoi Nelleke,

Zeker prachtig winkel !!


Door Nelleke op 13 augustus 2015

Dat vonden wij ook!


Door Marie-Jeanne op 13 augustus 2015

Hallo Nelleke een Prachtige Winkel echt een streling voor het oog.


Door margriet op 13 augustus 2015

Dat ziet er gezellig uit het is net thuis komen. Gr margriet
Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.