Page content

article content

Bloemschik ideeën opdoen?

Bloemschik ideeen Mijn doel is om zoveel mogelijk bloemschik ideeën de wereld in te brengen! Leuke, creatieve, eenvoudige, uitdagende, originele en vooral mooie bloemstukken, boeketten en creaties zijn mijn specialiteiten. Met materialen uit de natuur kun je eindeloos aan de gang en gegarandeerd dat geen enkel stuk het zelfde is! Dat is zo geweldig van bloemschikken!

Het nieuwe jaar is begonnen, alle kerststukjes zijn opgeruimd en we hebben zin in het voorjaar! Ik tenminste wel en met deze temperaturen buiten voelt het ook al een beetje als voorjaar. Er zijn zelfs al bloembolletjes die opkomen bij ons in de tuin! Daar hou ik trouwens wel een beetje mijn hart voor vast omdat er misschien nog wel een vorst periode aankomt… maarja we kunnen moeilijk de hele tuin inpakken.

Een van de bloemschik ideeën voor het voorjaar…

…Is natuurlijk iets met bolbloemen! Een winters witte creatie met leuke witte hyacinten en witte druifjes gecombineerd met sterke bloemen waardoor je van zo’n creatie ook weer lang plezier gaat hebben.

Deze creatie is gemaakt op een dikke stronk hout (druivenhout), dit kan een leuke en stevige basis zijn voor deze creatie. Boven op het stuk hout is een halve piepschuimbol bevestigd dat vooraf beplakt is met mossen, in dit geval zwart/wit/grijs gekleurde mossen. Groen mos kan ook maar dan is het contrast wat minder groot. De mossen bevestig je op de piepschuimbol met lijm of krammen.

De Anthurium bloemen gaan in een steekbuisje dat is afgewerkt met sisal en krijgen een stukje aluminiumdraad omgewikkeld. Dit zodat de bloem wat mooier gebogen blijft staan, we willen immers dat de ronding van de bol ook mooi zichtbaar blijft. De Hyacinten en de witte druifjes worden ook met krammen vast gezet. Niet dwars door de bol maar door de wortels of over de steel.

Als laatste worden foam slierten gebruikt, die als ranken tussen de (bol) bloemen komen. Deze kun je gewoon lijmen met een lijmpistool op het mos. Een originele creatie naar mijn idee gemaakt door team Dille.Wat ga jij ervan maken?

Wil je meer winters witte creaties maar dan met een duidelijk stappenplan en video instructies?! Kijk dan eens naar de winterspecial! Dit is een DVD met stap voor stap instructies om super leuke en originele creaties zelf te maken! Ik ben zelfs bezig geweest met oude pantykousjes!

Bloemschik idee

Voorjaars bloemschikken

Comment Section

3 reacties op “Bloemschik ideeën opdoen?


Door MaRia Keeris op 8 januari 2013

Hoi Nelleke,
Wat ben ik blij dat ik je heb leren kennen en je dvd winter heb. Nu weer ’n leuk e-mailtje van je.Super hoor.
Hartstikke fijn om bij je club te zijn. Het is zo plezierig om al wat dingetjes te gaan kopen, en je weet wel wat ik bedoel.
Warme groet uit Veldhoven
MaRia


Door Geertje van Herwijnen op 10 januari 2013

Hallo heb wel al een reactie gegeven


Door dinie op 13 april 2013

het zijn prachtige video ik hoop dat er nog vele zullen volgen bedankt nelleke

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.