Page content

article content

Bloemschikken in Londen, belevenissen van Esmee

Creatie vanuit LondenBloemschikken in Londen, dat doet Esmee! Nederland is het centrum van de bloemenhandel, maar ook wat betreft bloemsierkunst en het bloemschikken heeft Nederland veel creatieve florale kunstenaars! Hoe zit dat in anderen landen?

Mijn naam is Esmee van Miert, aangenaam kennis te maken. Ik ben een 20 jarige studente die op de HAS en de internationale opleiding “Floral Design & Business Management” volgt. In het kort richt deze Engelstalige HBO opleiding zich op de bloemsierkunst, maar ook op de handel en dus de zakelijke kant wat betreft bloemen. Helaas ben ik één van de laatste studenten die haar diploma kan halen voor deze opleiding. Door gebrek aan studenten moest de opleiding helaas stoppen. Wat erg jammer is, want de opleiding geeft je wel allerlei kansen! Op het moment loop ik stage bij een high-end bloemist in Londen. De bloemenwinkel heet Phillo en bevindt zich in de chique buurt Notting Hill.

Esmee van Miert in actieBloemschikken in Londen

Tijdens deze stage werk ik mee in de winkel en mag daarnaast een onderzoek uitvoeren. Dit onderzoek heeft te maken met bedrijfs-abonnementen. Zoals in Nederland heeft Phillo een aantal zakelijke klanten die wekelijks arrangementen ontvangen voor de receptie en/of kantoren. Aan mij de taak om uit te zoeken hoe de winkel haar services kan verbeteren wat betreft deze zakelijke klanten. Bloemisten denken namelijk vaak te weten wat de klant wilt, maar dit is lang niet altijd het geval.

Ik leer een hoop van de dagelijkse bezigheden in de winkel. Een groot deel van Phillo’s klanten hebben een dikke portemonnee en zijn dan ook niet bang om deze open te trekken wanneer ze op zoek zijn naar bijvoorbeeld een bos bloemen voor een verjaardag! Dit maakt het werk in de winkel extra leuk, omdat je daardoor je creativiteit de loop kunt laten gaan. Bij Phillo zijn de meeste boeketten klassiek geschikt. Het zijn gemengde boeketten en  hebben de vorm van een halve ronde, precies zoals ik op school heb geleerd.

Bloemschikken in Londen

Londense biedermeiers

Bloemschikken uit Londen

Bloemsierkunst uit LondenGeurende kleurexplosie

Door het gebruik van meer bloemen en minder bladmateriaal, wordt ieder boeket een explosie van kleur. Wat ik ook erg leuk vind is dat Phillo veel gebruik probeert te maken van geurende bloemen. Zo zijn er voor Moederdag (In Engeland viel Moederdag op 10 Maart) een aantal heerlijk ruikende boeketten gemaakt met onder andere geurende rozen uit Ecuador, hyacinten en heerlijk ruikende Tuberozen.

Dankzij deze stage zie ik steeds meer mogelijkheden wat betreft combinaties van bloem, blad en kleur. Elke week zie ik wel een combinatie waar ik nog nooit eerder aan had gedacht, maar die mij wel erg aanspreekt. Of ik zie een bloemsoort die ik nog nooit eerder heb gezien of gebruikt. Iedereen heeft wel een bepaalde bloem die hij of zij absoluut niet mooi vindt. Bij Phillo heb ik geleerd dat je elke bloem prachtig kan laten uitkomen door middel van de juiste combinatie met ander bloem- of blad materiaal. Wat mij betreft ben je dan ook een echte bloemsierkunstenaar als je zelfs de minst favoriete bloem van een klant mooi kan maken door het gebruik van de juiste combinaties.

Reacties voor Esmee zijn super leuk en van harte welkom onder dit artikel!

Voorjaarsbloemen

 

Comment Section

20 reacties op “Bloemschikken in Londen, belevenissen van Esmee


Door Nelleke op 20 maart 2013

Super leuk dat je je verhaal met ons wilt delen Esmee!!!


Door Vandersmissen Diane op 20 maart 2013

Heel fijn dit verhaal van Esnee te kunnen lezen.
kLeurrijke en welriekende bloemen samen brengen geeft
een wonderlijke belevenis in huis, maar het simpel spel
van de geweven bol met de cala’s erin is ook zo mooi,
weer een tip om zeker te maken.
Bedankt en groetjes,

Diane.


Door Esther Vennekens op 21 maart 2013

De kleuren spatten van m’n scherm af. Wat mooi om te zien en lezen dat je zo geïnspireerd wordt door de omgeving, je stageplek en de producten.
Succes en veel plezier nog.
Groetjes, Esther VennekensDoor Margriet op 19 april 2013

Hallo Nelleke,
Ken jij studenten die prima kunnen bloemschikken en interesse zouden hebben in een ervaring in Italië? Dit van Juni tot september? Wie weet!


Door Nelleke op 23 april 2013

Misschien zijn er mensen die op deze reactie reageren… Ik stuur je even een mailtje waarin ik meer informatie over het bedrijf en werkzaamheden wil. Is het helemaal leuk dan gooi ik het misschien in de groep…


Door Marlies Senden op 22 maart 2013

Esmee ga zo door het ziet er schitterend uit. , bloemen houden van mensen , en jouw creatie,s ook x Marlies


Door sita op 22 maart 2013

heel mooi verhaal om te lezen Esmee.
door dit verhaal te lezen krijg je zelf ook al weer een ander beeld van een combinatie van bloemen. ( bv blad weg laten en meer bloemen bijelkaar zodat je kleurexplosie van bloemen krijgt.)
jij zegt dat je veel creativiteit krijgt doordat mensen veel geld betalen voor een mooi boeket bloemen, maar ik vind het juist een uitdaging om met weinig materiaal en bloemen zo goedkoop mogelijk iets te maken. ik wens jou veel succes toe met alles in de bloemenwereld en misschien horen we later nog wel eens van jou.

groetjes Sita


Door gerda soule op 22 maart 2013

Hallo Esme,

Bedankt dat je je ervaring bij Phillo met ons hebt willen delen. Ook fijn dat je nog in de serie valt van degene die een diploma kunt behalen. Veel succes in Notting Hill en hopelijk horen we weer wat van jou via onze super bloemsierkunstenaar Nelleke.

Groetjes,
Gerda Soule


Door Janny Kos - Zonneveld op 22 maart 2013

Beste Esmee,
Geweldig zoals je je stageplek beschrijft. Dat is zeker de bedoeling van een stage. GEINSPIREERD WORDEN OM VERDER TE WILLEN !!!! helemaal TOP. Geniet ervan en veel succes verder.
Jan en Janny Kos Anna Paulowna HollandDoor Elly Vlamings op 22 maart 2013

Hi Esmee,
Wat een heerlijk beroep : bloemist, bloemsierkunstenaar
Je hebt daar prachtige boeketten gemaakt zeg. Je bent een aanwinst voor de bloemist, waar je stage loopt. Onze zoon woont in Hampstad Heath en ik zal hem eens naar jullie zaak sturen.
Veel sukses verder en hopelijk kom je terug naar Nederland want wij willen ook genieten van je mooie boeketten, bloemstukken !!
groet, ELLY


Door Hanna op 23 maart 2013

Geuren hebben een hele speciale betekenis in het leven van de mens! Geweldig om te lezen dat jij dit zo goed weet en kan combineren met dat wij mij het liefste op aarde is; bloemen gegoten in een kunstwerk !
Vraagje; is het mogelijk een bloemstuk te ontwerpen voor op de wielen/tussen de spaken van mijn rolstoel?
Heel veel succes en nog meer dank!


Door P.Muurmans-Jacobs op 24 maart 2013

Hoi Nelleke en Esmee,

Nelleke kun je Esmee niet bij jou inschakelen als goede kracht ?
Alle gekheid op een stokje.
Esmee jouw boeketten zijn super de luxe ik kan ze bijna ruiken tot in Guttecoven Z. L.
Esmee heel veel succes in Londen en strakjes mischien in Nederland
Esmee en Nelleke heel veel groetjes

PaulaDoor Marry Rottier op 25 maart 2013

esmee wat leuk dat je dat laat zien en wat een kleuren
en wat een leuke ervaringen doe je zo op.
groetjes marryDoor Nelleke op 26 maart 2013

Dankjewel Jan en iedereen voor jullie leuke reacties!!!


Door janny mulder op 27 maart 2013

dat was inderdaad een heel mooi verhaal van esmee,
esmee veel geluk in de toekomst

janny mulder


Door Esmee op 29 maart 2013

Wat een leuke reacties allemaal! Dankjewel daarvoor!

Esmee

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.