Page content

article content

Bloemschikken in het voorjaar!

Bloemschikken in het voorjaarBloemschikken in het voorjaar vind ik altijd zo leuk omdat je met pure en ontluikende materialen kunt werken. Met ontluikende bloemen bedoel ik dat de bloemen nog in de knop zitten en gedurende de vaas periode ontluiken in prachtige plaatjes.

Zoals in dit voorbeeld waarin, met dat betreft met hele tegenstrijdige, materialen is gewerkt. Zo zie je de ontluikende Hyacint nog helemaal in knop en de tulp die net begonnen is met bloeien. De tegenstrijdige bloemen zijn Germini’s en Anthuriums die ook in dit bloemstuk zitten. Deze bloemen worden geplukt wanneer ze in het beginstadia zitten van de perfecte bloei. Het enige wat je deze bloemen nog ziet doen is na een periode van één tot twee weken is verwelken.

Beide soorten bloemen zijn prachtig, uitdagend in combinatie en hebben hun voor- en nadelen.

Hoe kun je deze voorjaarscreatie zelf bloemschikken?

Zoals je me misschien al vaker hebt zien doen kun je bloemen die nog op hun bol zitten heel leuk verwerken in bloemstukken. In deze creatie zijn de bollen van de bolbloemen doorboord met een houten pook. Misschien niet optimaal voor de bol maar in de bloemsierkunst gaan we soms toch iets anders om met de materialen om en echt iets kunstzinnigs van te maken.

Om de vaas is rubber touw gespannen zodat er een soort van netwerk ontstaat waar de bloemen op kunnen rusten en zo de juiste plek kunnen behouden. Verdeel de bloemen die je voor deze creatie hebt uitgekozen zodat er goede contrasten ontstaan. Door contrasten met kleuren, vormen en materialen komt alles beter tot z’n recht.

Benodigdheden voor dit bloemstuk

De bloemen en materialen die in deze creatie zijn gebruikt:
– 2 witte Anthuriums
– 2 wiite Germini’s
– 3 witte Tulpen
– 3 witte Hyacinten op stok
– 3 Moby Dick (zaad dozen van Asclepia)
– Rubber touw
– Rechthoekige vaas

Of gebruik je eigen creativiteit om andere mooie bloemen uit te kiezen!

Voorjaarsbloemstuk

Bloemschikken met bolbloemen

Comment Section

1 reactie op “Bloemschikken in het voorjaar!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.