Page content

article content

Bloemschikken met kunstbloemen

Creatie met kunstbloemenBloemschikken met kunstbloemen is wat je steeds vaker ziet tegenwoordig. Mensen willen het gemak van kunstbloemen en de prettige, levendige energie van echte bloemen. Ik ben ook helemaal weg van deze combinatie. Met kunstbloemen ertussen maak je toch hele andere combinaties en originele creaties.

Ook in het bedrijfsleven is het een graag geziene combinatie. Steeds meer bedrijven die abonnementen hebben bij de bloemist willen dat de creaties langer blijven staan. Nu kun je best wel wat combineren met Anthuriums, Ornithogalums, Chrysanten, Orchideeën, grassen, takken en stokken (materialen waarvan je zeker weet dat ze zo’n twee a drie weken mooi blijven op de balie of in een kantoor) maar op een gegeven moment ben je dat ook wel zat.

Gelukkig zijn er altijd weer dingen op de markt waardoor je weer eindeloos kan combineren. Nu zijn dat kunstbloemen en foambloemen/planten en het kan best zijn dat dat over een paar jaar weer heel wat anders is.

In de creatie in het voorbeeld zie je twee vazen van dezelfde collectie maar verschillend in grootte, wat ook een beetje meer van deze tijd gaat worden dan de steeds maar twee of drie dezelfde!! Met grijs curly twig (decoratiedraad met ijzerdraad) wat heel leuk om te buigen is tot een warrige wirwar, maak je een basis waar de bloemen makkelijk tussen te steken zijn.

De kunstbloemen in deze creatie zijn de donker roze/paarse Magnolia tak, groene grasachtige bollen en de rood paarse Ranonkels verder zitten er drie Anthuriums en drie oranje Haemanthus die ook erg sterk zijn.  Hier heb je met gemak twee tot drie weken plezier van! Lang niet alle bloemisten hebben Haemanthus bloemen in huis maar er zijn natuurlijk allerlei alternatieven te bedenken!

Ik ben natuurlijk weer erg benieuwd wat je ervan vindt en of je zelf ook dit soort creaties met kunst bloemen thuis zou neer zetten!? In onderstaand reactieveld kun je jou idee daar neerzetten. Hier nog een vergrote foto waarin je toch slecht ziet dat ik met kunstbloemen in de weer bent geweest!

Bloemschikken met kunstbloemen

Comment Section

5 reacties op “Bloemschikken met kunstbloemen


Door Belinda Huiden op 14 juli 2012

Beste Nelleke,

wat leuk en goed om te horen dat je zo enthousiast bent over de kunstbloemen. Ik start samen met mijn vriendin begin september PERPETUA (altijddurend) Bloem Atelier in Eemnes. Wij zijn begin dit jaar zelf naar China afgereisd om op zoek te gaan naar de mooiste en beste kwaliteit kunstbloemen. Met trots kunnen we zeggen dat we deze ook gevonden hebben en kunnen deze ook nog verkopen voor een hele goede prijs!! Wat jij ook zegt, ze zijn niet van echt te onderscheiden.

Onze container komt volgende week aan. Als je zin en tijd hebt om in september een kijkje te komen nemen, je bent van harte welkom in ons atelier. De website is pas vanaf 3 september 2012 in de lucht.

Hartelijke groet,
Belinda Huiden


Door Nelleke op 19 juli 2012

Hoi Belinda,

Wat leuk dat jullie zelf naar China zijn geweest om mooie bloemen uit te zoeken! Ik ben benieuwd, lijkt me zeker leuk eens te kijken wanneer ik in de buurt ben! Kun je tegen die tijd nog eens contact met me zoeken?!

Succes met alles!


Door hennie op 6 augustus 2012

het lijkt me erg leuk ik ga van de week er aan beginnen
en als ik iets gemaakt heb,
laat ik het je zien.
groetjes hennie.


Door Anny Blokhorst op 9 januari 2013

Ik hou van creaties die lang staan, omdat er zoms veel tijd ingestopt wordt, daarom vind ik de kunstbloemen, moeten wel echt lijken, een erg goed idee erbij tussen plaatsen.


Door Fien op 17 mei 2015

Geweldig wat je met bloemen kunt doen

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.