Page content

article content

Bloemschikken met takken en bolletjes

Bloemschikken met takken en bolletjesBloemschikken met takken en bolletjes, helemaal leuk voor deze tijd van het jaar! Het droge, oude hout van de winter in combinatie van de frisse jonge bolbloemen van de lente is wat ons zo verrukt. Het staat bewust of onbewust voor nieuw leven, langere dagen, warmere temperaturen, zomer, meer buiten zijn. Dingen die de mens nodig heeft na zo’n lange winterslaap.

Net als in de natuur komen de bolletjes van dit bloemstuk ook tussen het oude hout te voorschijn. Om het bloemstuk direct meer kleur te geven heb ik er wat andere witte bloemen bijgezet.

Bloemschikken met takken en bolletjes

Bloemschikken met takken en voorjaarsbollen kun je op 1001 manieren doen. In dit voorbeeld laat ik er één zien, op de website zijn al meerdere creaties te zien.

Neem een lage schaal, dat mag een mooie schaal zijn maar dat kan ook een hele eenvoudige schaal zijn van bijvoorbeeld zwart plastic. Omdat de creatie laag wordt zie je toch niet veel van de schaal en maakt het niet veel uit wat je gebruikt. Zet een blok steekschuim vast in de schaal en omwikkel die voor extra stevigheid met watervasttape. Daarna leg je de takken over het steekschuim en zet je vast met dikke krammen. Wanneer alle takken bevestigd zijn wikkel je voor de zekerheid nog twee keer watervasttape om de takken, het steekschuim en de schaal. Zo weet je zeker dat alles goed vast blijft zitten.

De bolletjes van de Hyacinten trek je uit hun potje en spoel je af onder water zodat het aarde wegspoelt en je vrij schone wortels overhoud. Zet de Hyacinten met een stokje in de bol in het steekschuim. De Dendrobium tak kan mooi van de ene kant naar de andere kant gestoken worden en de mini-Anthuriums verdeel je ook over het bloemstuk.

De finishing touch is met mos waarmee de laatste gaatjes en het steekschuim wordt weggewerkt.

Voorjaar tussen de takken

 

Comment Section

10 reacties op “Bloemschikken met takken en bolletjes


Door Siny op 12 april 2013

Dit vind ik een erg mooi bloemstukje,van mij mogen er meer van dit soort bloemstukken voorbij komen,ga deze direct maken.
Heel veel dank daarvoor.
Gr. Siny.Door Sandra/Lelystad op 12 april 2013

ALWEER een tof/top stuk(je).

Gr.SandraDoor Nannie Nieuwdorp op 14 april 2013

Mijn vaas met takken staat altijd klaar en nu heb ik er weer een ander idee om deze op te maken. Geweldig
Nelleke ik leer zoveel meer van je helemaal toppie.
Groetjes,

Nannie


Door Nelleke op 22 april 2013

Hi Nannie, wat heerlijk om te lezen!! Heel graag gedaan!


Door gerda soule op 14 april 2013

heel apart en je geniet er zo lang van.
h.grtjes,

gerda


Door Nelleke op 22 april 2013

Dat klopt helemaal als je de juiste materialen kiest!!


Door sjoerdje op 17 april 2013

prachtig stuk, kan ik wel even gaan maken voor het weekend. Een prettige week toegewenst


Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.