Bloemschikken: Strak bloemstuk
26 augustus 2011 

Bloemschikken: Strak bloemstuk

Bloemstuk BloemschikkenWe gaan een bloemstuk schikken! Een hele originele en super sterk! Dat is voor veel mensen een belangrijk aspect dat de bloemen in een bloemstuk sterk zijn zodat men er lang van kan genieten. En het werk dat er in is gestopt ook echt de moeite waard is!

De ondergrond die bloemstuk gebruikt hebben is een aardewerk pot die mooi en waterdicht geglazuurd is van binnen. Als je zelf met een pot wil werken waarbij de binnenkant niet mooi en waterdicht geglazuurd is doe er dan zelf stevig plastic in alvorens het steekschuim er in gaat.

Een blok steekschuim snij je 2/3 af, snij de puntjes een beetje weg zodat het stuk steekschuim mooi en passend in de pot valt. Wanneer je steekschuim in de pot duwt met kracht dan wordt het steekschuim in elkaar gedrukt en dat steekt dan niet lekker meer en het wateropname voor de bloemen is daar dan niet meer optimaal. Daarom is het belangrijk dat het blok steekschuim eerst passend gemaakt wordt alvorens het in de pot komt.

Wanneer de basis goed is en de pot gevuld met water kun je beginnen met bloemschikken, het creatieve gedeelte van het bloemstuk.

Materialen voor het Bloemstuk

De materialen die je nodig hebt:

  • Poligonumstelen
  • Krulalliums
  • Ornithogalums
  • Roze Lysianthus
  • Anthuriumblad
  • Galexblaadjes
  • Paarse vilten bloemetjes
  • Roze parelspelden

Bloemschikken

Begin met de Poligonumstelen te plaatsen in het midden van de pot. Steek de Krulalliums er tussen en vervolgens de Ornithogalums. Dit mag allemaal zo strak mogelijk omhoog. Steek halverwege de poligonumstelen het eerste Anthuriumblad en een klein stukje daaronder het tweede blad. Dit is een mooi breekpunt van de strakke lijnen.

De Lysianthus bloemetjes splits je van de steel in kleinere stukjes. Deze steek je zo dicht mogelijk tegen de Poligunumstelen aan om met de strakke lijnen mee te blijven gaan.

Het steekschuim werk je weg door middel van de Galexblaadjes die je zo kort mogelijk op het steekschuim steekt en tegen de Poligunumstelen aan.

Als laatste komen de vilten bloemetjes. Deze prik je met roze parel spelden op de Galexblaadjes en een paar ook tegen te Poligonumstelen voor een speels effect. 

Veel plezier met bloemschikken en het maken van mooie bloemstukken!

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen