Page content

article content

Bloemschikken: Vaas opmaken

Bloemschikken: Vaas opmakenWil je eens iets anders dan een boeket in een vaas en heb je geen zin in een bloemstuk? Kijk dan eens naar deze originele creatie. Het is een relatief makkelijke manier van bloemschikken omdat je niet met korenschoof technieken of steektechnieken hoeft bezig te zijn.

Wat je bij deze manier van bloemschikken alleen hoeft te doen is het kijken naar de materialen en door middel van hun lengte er een mooie, kloppende en harmonieuze compositie van maken.

De basis voor deze creatie is een solide vierkante vaas die iets taps toe loopt. Daar leg je vervolgens een stuk seringenhout op. Deze bind je met rubbertouw vast aan de vaas. Dit is niet alleen functioneel maar ook zeker decoratief.

De bloemen die gebruikt worden in deze compositie zijn : 2 gerbera’s – 2 anthuriums – 2 nerine’s – 3 siergrassen – 2 takjes rozenbottel (groen!)

Start met de sier grassen en rozenbottel. Hiermee kun je de lengte aan geven voor de complete creatie en met de rozenbottel geef je houvast voor de bloemen die er straks bij komen. Ik heb hier rozenbottel gebruikt die groen is dit is het mooiste bij de kleuren samenstelling, de kans is aanwezig dat deze oranje wordt. Je kan ook iets anders uit zoeken dat groen blijft en ook houvast geeft aan andere bloemen.

Wanneer dat staat kun je de anthuriums erbij zetten, zet ze op verschillende hoogte voor een speelser effect. De nerines krijgen ook verschillende lengtes en de gerbera’s kun je daarin tegen redelijk op dezelfde lengte houden. Deze rusten nu eenmaal graag op de rand van de vaas, zo hoeven ze het minste moeite te doen om rechtop te blijven staan.

Het mooiste bij deze manier van bloemschikken is wanneer je alle stelen in dezelfde hoek zet. Het is een transparante vaas dus wat je daardoorheen ziet is zeker bepalend voor het totaal plaatje van deze originele bloemcreatie.

Ik ben benieuwd wat je ervan maakt! Laat het me weten door een foto van je creatie te mailen en laat mij en misschien wel anderen jou bloemschik kunsten bewonderen!

 

Comment Section

0 reacties op “Bloemschikken: Vaas opmaken

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.