Page content

Introductie bloemschikken

Introductie bloemschikken

Het bloemschikken, of de bloemsierkunst betekent niets meer of minder dan het vormgeven of creëren van werkstukken bestaande uit organische materialen als bloemen, blad, takken, mos enzovoort en/of anorganische materialen als metaal, steen, glas enzovoort tot een voor het oog aantrekkelijke compositie. In feite maakt men een driedimensionaal schilderij. De bloemsierkunst is een onbegrensde ambacht: de enige grens is de eigen creativiteit.

Bloemwerk wordt gemaakt voor speciale gelegenheden en emoties, zoals een huwelijk, begrafenis geboorte, exposities, evenementen, beurzen, verjaardagen, jubileums en allerlei gelegenheden waarbij bloemwerk wenselijk is. Maar natuurlijk ook om het thuis gewoon gezelliger te maken.

De professionals in de bloemsierkunst zijn zeer vakbekwaam in het bloemschikken, ze hebben een goede en uitgebreide opleiding afgerond die internationaal hoog aanzien heeft. Deze mensen hebben als geen ander passie voor hun vak.

Ik heb vele reizen gemaakt, de Nederlandse bloemsierkunstenaars hebben een wereldwijd hoog aanzien, dus ik veel werk. Nederland is echt een bloemenland. We zijn ook innovatief en dat is duidelijk te zien in ons bloemwerk. Dat is voor mij een van de redenen geweest als ‘Flying Florist’ te reizen/werken. Op deze manier kreeg ik meer voldoening uit het vak en is het uitdagender voor me geworden.

Je hebt meerdere opleiding niveaus zoals drie en vier jarig bloemschikken, Gespecialiseerd bloemschikken en Meester in bloemschikken.

Comment Section

0 reacties op “Introductie bloemschikken

Plaats een reactie


*