Page content

Bruidsboeketten

BruidsboeketDit boeket is een veel geziene en toch origineel Bruidsboeket. Witte bloemen doen het vaak ontzettend goed op deze mooie dag. Het kleurt mooi bij de jurk en heeft een symbolische betekenis van puurheid en maagdelijkheid (Zullen er weinig mensen meer maagd in het huwelijk stappen maar het idee is mooi).

Origineel is deze vanwege de opbouw, zoals je ziet met veel groen, opgerold blad en bijzondere details zoals het aluminium draad.

De bloemen die hier gebruikt zijn: Rozen (Avelance), Calla’s, Ornithogalum en Phalenopsis Orchidee.

Blad materialen zijn: Anthurium blad, Paraplu varen, ranken van de Hoya en galex blad voor de afwerking aan de onderkant.

 

BruidsboeketDit eigenzinnige Bruidsboeket is ontworpen samen met de bruid. Zij wilde graag iets anders, wel groen/wit en had een foto mee van haar jurk die super mooi strak was. De bruid zelf was slank en lang en was het zomer.

Vanwege haar mooie lengte heb ik een boeket gemaakt wat ook veel lengte had. Je ziet hier het boeket nonchalant om de arm geslagen maar kan ook naar beneden hangen.

Allereerst is er een basis gemaakt van ranken veer asparagus, omwikkeld met heel dun en sierlijk wikkeldraad. De bloemen boven in de toef zijn: rozen (Avelance) ornithogalum en groene lotus kolf. De rankt met asparagus is als een kraag eromheen geslagen en de rest (1 meter) blijft hangen. Het bruidsboeket is afwerkt met veel ornithogalum bloemetjes en pareltjes.

Bruidsboeket Dit is een beetje een tasjes idee. De bruid kan deze ‘creatie’ op verschillende manieren vasthouden, zoals te zien is op de foto aan het handvat, maar ook als boeket bij de stelen tussen de calla’s en de gerbera’s.

Het is een fragiel en slank geheel met een hoge ‘kunst’ factor.

 

 

 

 

Bruidsboeket Dit is een mooi voorbeeld van een pols corsage als bruidsboeket. Het grote voordeel hiervan is dat de bruid ten alle tijden haar handen vrij heeft én altijd haar bloemen bij zich heeft!

Vaak hebben bruidjes daar moeite mee, en liggen de bloemen het grootste deel van de dag op een kant, dat is zonde.

In dit geval kon ze ermee dansen, felicitaties aannemen en de taart aansnijden! Fantastisch!

Comment Section

6 reacties op “Bruidsboeketten


Door Patricia op 3 juni 2011

Hallo
ik heb een vraag ik ben op zoek naar nep Asparagus heeft u misschien een idee waar ik deze kan vinden ik zoek me helemaal rot en ik kom alleen maar gekleurde versies tegen en ik zoek gewoon groen.


Door sandra op 23 februari 2012

hey nelleke,

zeer mooi bruidswerk vooral het handtasje
heeft men voorkeur

Groetjes sandra


Door Julia op 26 september 2012

Prachtige boeketten weer Nelleke. Echt heel mooi.
Doe veel inspiratie op uit de door jou gemaakte bloemstukken. S6 in Japan

groeten Julia


Door Irene Eeckels op 23 oktober 2012

Zeer mooie doe zo voort


Door joan op 15 januari 2013

Hallo wanneer komt u dvd uit over bruidsboeketten maken?
En wat gaat deze dan kosten? Is het mogelijk deze te versturen naar Spanje? en hoe kan ik die dan bestellen? groetjes beginnen de hobby floriste.


Door Nelleke op 16 januari 2013

Beste Joan,

Leuk dat u gaat beginnen als Floriste, het is een heerlijke hobby of professie!

Naar aanleiding van uw bericht op Floralist.nl stuur ik u deze mail. Meer informatie over de DVD met Bruidsboeketten deze pagina: BruidsBloemwerk.

Ik kan de DVD naar Spanje versturen dan komt er €2,- bij voor het verzenden. Omdat ik die functie (nog) niet heb ingebouwd kunt u beter het bedrag plus €2,- overmaken naar ons. Daarover heb ik u een mail gestuurd.

Een andere optie is de digitale versie, daarmee ontvangt u alleen toegang tot het online gedeelte.

Ik hoor graag wanneer ik u verder kan helpen!

Plaats een reactie


*