Page content

Bloemen in de 20ste eeuw

De Geschiedenis van de bloemsierkunst

20ste eeuw

Tegen de 20ste eeuw had de bloemsierkunst veel en diverse gezichten gekregen. Alle invloeden van voorafgaande eeuwen kwamen samen mede doordat men nu de wereld over kon reizen.

Gedurende de 20ste eeuw werd de fotografie tot een waardevol artistiek middel gevonden om beelden uit het leven natuurgetrouw vast te leggen. Op foto’s kunnen we de complexiteit en de schoonheid van de natuur zien op een wijze die daarvoor onmogelijk was.

In 1980 waren de zwart-wit foto’s zeer vernieuwend en rond het aanbreken van het nieuwe millennium werden meesterlijke foto’s gemaakt van bloemen in het blauw. Dat zorgde ervoor dat hun stralende schoonheid goed uit kwam en ook hun innerlijke betekenis: het diepste wezen van de bloem en het leven dat hij vertegenwoordigt.

Het is een traditie die doorgaat. Er zijn wereldwijd scholen opgericht voor de bloemsierkunst. Grote organisaties die bloemsierkunst stimuleren, niet alleen in huiselijke kringen maar ook zeker bij grote evenementen.

Van enkele bloemen op tafel in het dorpscafé tot een ware waterval aan bloemen bij een groot evenement. Van bloemen in de keuken tot een waar bloemencorso. De bloemsierkunst maakt ons keer op keer duidelijk dat we de schoonheid van de natuur altijd binnen handbereik hebben.

Comment Section

0 reacties op “Bloemen in de 20ste eeuw

Plaats een reactie


*