Page content

Moderne Bloemsierkunst

Moderne Bloemsierkunst

In de bloemsierkunst ontstond, mede beïnvloed door de mode, de Avant-Garde. Dit woord dat uit het Franse leger komt, betekent voorhoede. Dit was een groep getrainde soldaten die op de troepen vooruit liepen om de omgeving te verkennen.

In de kunst betekende dit dat enkele vooraanstaande bloembinders vooruitliepen op de mode en zo ook de mode (trend) bepaalden. Op deze manier ontstonden nieuwe vormen in de bloemsierkunst. Bloemwerk werd opener en eleganter en ook ging men meer experimenteren met bloemwerk waardoor men Floral Objects verkreeg.

Moderne bloemsierkunst is te herkennen aan een open vormgeving, vaak lineair en/of parallel en van elke bloemsoort maar enkele bloemen. In modern en experimenteel bloemwerk is eigenlijk alles toegestaan. Plat, lang, breed, zelfs gekruiste lijnen zijn toegestaan en dit kan met alle materialen die er maar te verkrijgen zijn.

Wij leven in een tijd waarin alles mag en kan. Er zijn zoveel verschillende mensen en daardoor ook veel verschillende smaken en dus stijlen. Niets is in mijn ogen bijzonder goed of fout als degene die het koopt of krijgt het maar mooi vindt. En dat hoeft niet te betekenen dat je zelf alles mooi vindt.

Ik heb ook zeker mijn visie en stijl in bloemsierkunst. En net als met ‘gewone’ kunst is dat heel betrekkelijk op de persoon en ruimte waar een object komt te staan. Dat is heel bepalend of iets mooi is en dus goed past of niet mooi is.

 

Comment Section

0 reacties op “Moderne Bloemsierkunst

Plaats een reactie


*