Page content

Eindexamen Artemis

Acedemie ArtemisTwee weken geleden deden studenten van de Artemis Academie hun eindexamen. Artemis is een school waar men opleidingen in vormgeving en styling kunnen volgen, zoals interieur, mode, media en voedsel styling. Erg leuk en boeiend allemaal!

Misschien vindt je dat vreemd en misschien zie je, net als ik, de kunst van styling en vormgeving. Als bloemschikkers doen we niet anders dan bloemen, vazen en materialen bij elkaar stylen. De vormgeving is ook een heel belangrijk onderdeel van een creatie. Daarom laat ik me graag inspireren door alle facetten die het leven mooier maken en in dit geval met name de leerlingen van Academie Artemis.

Een goede vriendin van mij Monica, was een van de examen kandidaten. De afgelopen 2 jaar heb ik met enig regelmaat en veel interesse meegekeken over haar schouder naar de opdrachten die ze van school kregen. Mooie sfeerbeelden neerzetten, diep duiken in de matierie en vooral ook weten waarom je doet wat je doet. Alles moet een verklaring of een verhaal hebben.

Artemis laat de studenten vrij in het vormen van hun eindexamen opdracht. Wel zijn er natuurlijk een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Het moet gaan om ruimte of product styling en konden de studenten kiezen uit de sectoren: Home, Leisure of Work (Huis, Vrije tijd of Werk). Daar moest dan onderzoek naar gedaan worden en een compleet prognose boek van gemaakt worden, een boek waarin geïllustreerd werd wat de vermoedelijke uitkomst zou zijn en uit één van die uitkomsten vloeit dan een examenconcept.

Dit examenconcept moet worden neergezet door middel van fotostyling en verschillende communicatie middelen zoals flyers. posters e.d. om het concept wat meer helderheid te geven. Leerlingen moesten ook een bedrijf kiezen waar ze met een geloofwaardige verklaring het hele concept aan konden hangen.Ontwerpstand Monica

Monica Straathof – Camper Cabin

Zo heeft Monica gekozen om met het schoenenmerk Camper wat te gaan doen. Camper heeft al een CamperCasa in Barcelona en in Berlin. ALs uitbreiding heeft zij hier de Camper Cabins ontwikkeld. Deze Cabins zijn gemaakt van gerecyclede schoenedozen en vormen samen een pop-up stadscamping die je de mogelijkheid geven om op een speciale manier de stad te ontdekken en er op een bijzondere manier te verblijven.

De Camper Cabin speelt in op de behoefte van de mens om af en toe weg te vluchten uit de dagelijkse realiteit en biedt de kans even op te gaan in een geheel nieuwe omgeving. Camouflage.

Ontwerp MonicaDe campings verplaatsten zich steeds naar andere braak liggende terreinen en leegstaande gebouwen in de stad. Zo maken ze optimaal gebruik van de beschikbare ruimte met oog voor de omgeving en de mogelijkheden die deze biedt.

Monica heeft zich laten onder andere laten inspireren door de zebra en de uil. Die beide op hun eigen manier aanwezig Ontwerp Monicazijn en zich kunnen terug trekken en camoufleren. Zebra’s met hun zwart/witte strepen zijn in de natuur een bijzondere verschijning terwijl ze in de kuddes wegvallen in het geheel, gecamoufleerd. Een uil heeft een warm en wollig nest waar die zich in terug kan trekken. Met die uitgangspunten heeft ze hele gave cabins ontwikkeld die efficiënt en stijlvol zijn ingericht.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Monica www.Monini.nl zij zal met alle plezier meer vertellen over haar unieke, goed doordachte, eigentijdse en boven alles originele concept!

Nancy Fleskens – RAW REUSE

Een andere dame die erg mijn aandacht heeft getrokken is Nancy Fleskens. Het is niet verwonderlijk dat ze me opviel ze is namelijk met Cum Laude afgestudeerd! Chappau!

Nancy FleskensNancy heeft duidelijk gekozen voor product styling. Zij heeft interieur stoffen ontworpen van afval en rest materiaal uit de kleding en meubel industrie en werkte ze met materialen zoals gebruikte koffiepads en de lipjes van frisdrankblikjes.

Een van de richtingen van Nancy was “Wastefull Thinking”. Haar prognose is dat de beweging van hergebruik en recycling alleen maar zal toenemen in omvang. In de maatschappij is het bijna een morele plicht geworden om je daarmee bezig te houden. Deze beweging heeft zij zelf “Wastefull Thinking” genoemd.

Ook heeft ze net als Monica en andere leerlingen een fotoshoot gedaan voor communicatie middelen. Nancy FleskensIn het geval van Nancy was het voor posters, briefkaarten en een magazine die ze ook helemaal zelf heeft vorm gegeven.

Voor meer informatie over Nancy en haar projecten ga je naar www.NancyFleskens.nl

Om te slagen werden de leerlingen beoordeeld op: Kennis, inzicht, technische vaardigheden, inhoudelijke vaardigheden, visualisatie van het project, expositie en de verbale communicatie waarmee ze hun werk moesten bijstaan tegenover de examen commissie.

Beide dames hebben me geholpen de informatie zo volledig mogelijk neer te zetten. Mijn dank daarvoor is groot en wens jullie veel succes in de toekomst!

Comment Section

0 reacties op “Eindexamen Artemis

Plaats een reactie


*