Page content

Adventskrans

AdventskransDe adventskrans word hedendaags ook nog veel gebruikt en gemaakt en heeft nog veel symbolische waarde behouden. Daarbij vinden we kransvorm en de kaarsen onmisbaar voor en tijdens de kerst.

De tradiotionele adventskrans is gemaakt van dennengroen wat staat voor leven, vier kaarsen die staan voor het licht en paarse linten wat voor bezinning staat.

De kaarsen staan op gelijke afstand van elkaar en tijdens de advent periode word elke week een kaars aangestoken zodat op laatste zondag voor kerst alle kaarsen branden. Daarna, met Kerstmis is de geboorte van Jezus, het zogenaamde licht op aarde.

Met name tijdens de periodes van kerst en Pasen zijn mensen opzoek naar symboliek en authenticiteit. De beleving en het verhaal erbij kan belangrijk zijn, veel ervan is verdwenen door de jaren heen.

Tegenwoordig word er veel speelser om gegaan met de gewoontes en gebruiken, ook met adventskrans word veel gevarieerd. Het is nu vooral belangrijk dat we de krans mooi vinden, dat er kaarsen op zitten en dat het in het interieur past. Er word veel afgeweken met kleuren, er worden andere materialen bij verwerkt, zelfs zie je dat de kaarsen gegroepeerd worden.

De symboliek erachter is leuk om te weten het kan belangrijk voor je zijn, maar overal is de waarde of symboliek die je er zelf aan geeft het belangrijkste.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Adventskrans

Plaats een reactie


*