Page content

Ondergronden voor Rouwstukken

Graftak houderJe kan hierbij kiezen voor een kant en klare ondergrond.  Dit is ideaal omdat de oasis in een houder is verwerkt. Deze houder heeft een schaaltje  van plastic met een klein opstaand randje om het water beter vast te houden. Een omhulsel om meer stevigheid aan het oasis te geven. Zonder die extra stevigheid zal de oasis eraf vallen of breekt of brokkelt het vanwege de zwaarte en volheid.Aan de houder zit ook een handvat waardoor het  bloemstuk makkelijk te tillen en te vervoeren is tijdens de ceremonie.

Je kunt ook een rouwtak houder zelf maken op verschillende manieren. Één daarvan is op een schaaltje en dan 2x kruislinks watervast tape over het oasis en het schaaltje heen trekken. Dit kan gebruikt worden voor wat kleinere arrangementen. Deze heeft dan geen handvat en kan ook niet scheef gehouden worden.

Je kan ook een stuk oasis inpakken in plastic, deze op een houder leggen en het steekschuim vast zetten aan de houder door middel van wikkeldraad erom heen spannen. Of in plaats van plastic, het steekschuim in pakken en omwikkelen met spagnum om deze vervolgens vast te zetten met wikkeldraad op de houder.

Niet alleen voor rouwstukken worden deze houders gebruikt maar ook voor wanddecoraties tijdens feesten, gelegenheden of in de kerk. Eerlijk is eerlijk, wanddecoraties voor in huis op die manier is een beetje achterhaald maar wie weet maakt het net als vele andere dingen nog eens zijn ‘comeback’.

Comment Section

1 reactie op “Ondergronden voor Rouwstukken


Door Fenneke op 24 januari 2018

Hoe zou je een ondergrond kunnen maken, als je opdracht hebt om een rouwstuk te maken van twee meter lang, 40 centimeter hoog en 60 centimeter breed? En dan wil de klant ook nog dat het makkelijk te verplaatsen is. Ik hoop dat je mij verder zou kunnen/willen helpen. Alvast bedankt.

Plaats een reactie


*