Bloemschikken met Pasen

 

Paas Haas

Pasen is oorspronkelijk meer een religieuze aangelegenheid. Voor de Christenen is het de herinnering aan de verrijzenis (op gestaan uit de dood) van Christus.

Rond Pasen hangt ook de de sfeer van het voorjaar, de bloembollen komen uit de grond en de bomen beginnen uit te lopen. Dit doet mij ook denken aan een soort van weder opstanding van de natuur. Daarom wel een mooie link met de godsdienst en misschien dat het één wel met het ander heeft te maken?

Iedereen kijkt uit naar het voorjaar. We komen uit onze winterslaap (die gevoelsmatig vaak te lang duurt) en hebben zin om naar buiten te gaan, daar waar het nieuwe leven ontluikt. De dieren reageren er ook op. Vogels zijn enorm met elkaar bezig, die moeten er natuurlijk voor zorgen dat ze in mei een ei kunnen leggen.

In het bloemwerk is het moeilijk om niet iets te doen dat met voorjaar te maken heeft. Je ziet bijna alleen maar bolbloemen en bloesem takken. Vogelnestjes, gele kuikentjes, chocolade eitjes en meneer de paashaas maken het paas beeld compleet. We zien weinig terug van de oorspronkelijke godsdienstige gedachte van Pasen.

Pasen is wel altijd een gelegenheid om het in huis aan te kleden en voor de dagen die we extra vrij krijgen het extra gezellig te maken. Dit doen we natuurlijk met blauwe druifjes, narcissen, een grote schoonmaak, bloemstukken en andere paasdecoraties. Misschien heb je zelfs nog wel een paastak van kronkelwilg in huis staan behangen met eitjes en kuikens voor de kinderen of gewoon omdat je het zelf zo leuk vind.

Geel en pastel tinten zijn de kleuren die het sterkste het paas gevoel uitdragen hieronder volgen een aantal inspirerende paascreaties:

PaasBloemstukPlatte rechthoekige schaal - Gele ranonkels - kleine groene anthuriums - Groene veren - Plastic kieviets eieren - Roze orchidee - Bundel touw - Mos - Galax blaadjes - Oasis - PlasticPaasBloemstuk

 

 

 

 

PaasKrans Decoratie krans - Hele kievitseitjes -  Gebroken witte eieren - Witte veren - Skalet blad geel

 

 

 

PaasBloemstukPaasBloemstukVierkante schaal - Dendrobium wit - Ornithogalum - Anthurium - Grote ranonokel - Spin Chrysant - Groene veren - Blauw druifje - Witte tak - Eieren - Thypa Gras - - Galex blad - Oase - Plastic
Pierre Bontje
Door

Pierre Bontje

op 12 Apr 2011

Hoi nelleke. heb ff je site weer eens bekeken mijn complimenten hoor. gr. jose

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down