Page content

article content

Maak ook een bloemstuk met drijfhout!

Bloemstuk met drijfhoutEen bloemstuk met drijfhout, wat moet je je daar nu bij voorstellen!? Hout is een veel gebruikt en erg geliefd voorwerp in bloemarrangementen. Mooie natuurlijke voorwerpen die robuust staan tegenover het fragiele van de bloemen, een prachtige combinatie. Ik werk graag met hout en mag van mij in alle verschillende variaties voorbij komen.

In een ander artikel ga ik eens de verschillende houtsoorten beschrijven waar ik graag mee werk. Nu ga ik je een leuk bloemstuk laten zien wat met een slinger drijfhout is gemaakt. Dit zijn allemaal kleine stukjes hout waar de fabriek een gaatje in heeft gemaakt en aan een stuk touw heeft geregen. Dit komt in verschillende kleuren. Je ziet ze in zwart (parelmoer) , wit, paars (parelmoer) en in natuurlijk houttint.

Hoe maak je dit bloemstuk met drijfhout?Mooi bloemstuk

Het is eenvoudiger dan je in eerste instantie zou denken! Neem de slinger met drijfhout en rol deze op zo goed als je kunt. Omwikkel deze rol met touw, het liefst rubbertouw omdat dat nog een beetje rekbaar is en anders gewoon touw. Zorge ervoor dat alle stukjes drijfhout binnen het touw zitten. De houtjes hoeven niet netjes te zitten juist een beetje schots en scheef is lekker levendig. Je moet het hoopje drijfhout kunnen oppakken zonder dat het uit elkaar valt.

Als dat gelukt is doe je 8 tot 10 steekbuisjes tussen de houtjes, zorg ervoor dat ze klemmen en er niet onder vandaan vallen! In de steekbuisjes komen Rozen, Clematis, Vanda’s, Anthuriums en andere bloemen die je mooi vind. De elegante finishing touch is met staalgras gedaan. Deze grassen zijn sierlijk om het bloemstuk gebogen. Net als de Anthuriums die gebogen zijnĀ  en het bloemstuk wel net even origineler maakt.

Andere optie

En andere optie om de basis van dit bloemstuk met drijfhout te maken is een lage plastic schaal met steekschuim. Steekschuim goed bevestigen met watervasttape op de schaal en de stukjes drijfhout er netjes overheen draperen. Het drijfhout stevig bevestigen met dikke poken (ijzerdraad) in het steekschuim.

Omdat er steekschuim onder zit kun je de bloemen en het gras tussen het drijfhout door steken in het steekschuim. De Vanda’s gaan wel altijd in een steekbuisje!

Wil je een stap voor stap video zien over hoe je dit bloemstuk precies kunt maken en andere leuke bloemstukken en creaties?? Kijk dan even bij de WinterSpecial

Drijfhout in het bloemstuk

 

 

Comment Section

5 reacties op “Maak ook een bloemstuk met drijfhout!


Door sita op 22 februari 2013

prachtige contructie Nelleke! mooie kleuren ook heel mooi.
het enige wat ik een nadeel vind is dat je met buisjes werkt en deze heel snel leeg zijn en iedere dag bij moet vullen.
ik heb nu ook een stuk gemaakt met geregen houtschijfjes en het valt mij tegen omdat de buisjes zo maar leeg zijn.

groetjes SitaDoor Geens Mart op 22 februari 2013

drijfhout is zeer mooi maar waar kan ik zo’n slinger vinden?


Door Nelleke op 23 februari 2013

Als je er snel bij bent kan ik je wel helpen aan die slingers drijfhout. We hebben op dit moment nog paars, wit en naturel! Stuur me even een mailtje dan gaan we er werk van maken!


Door Yvonne op 9 maart 2013

Hallo Nelleke, ik heb lang geen reactie gegeven maar laat me maar eens horen. De slinger van drijfhout vindt ik geweldig, het is me vandaag gelukt om een slinger te kopen dus ga van de week ook aan de slag. Veel succes met alles,

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.