BLOOMBAR - Leuk en vernieuwend concept voor een bloemenwinkel
20 juni 2015 

BLOOMBAR - Leuk en vernieuwend concept voor een bloemenwinkel

Laatst was ik een weekend in Maastricht omdat we lekker een dagje naar Pinkpop gingen met vriendinnen. Op zich hebben we dat hele festival gebeuren inclusief kamperen al meerdere malen meegemaakt dus hadden wij meer zin in een relaxt weekend in een mooi Bed&Breakfast in het centrum van het mooie Maastricht. We hadden ook kaartjes voor één dag en de bereikbaarheid naar het festival was prima. Zodoende hadden wij vrijdag avond en zaterdag tot een uur of 14:00 tijd om lekker te struinen door Maastricht, te lunchen en dineren.

Wat me sowieso direct opviel is dat het echt een bourgondische stad is, er zijn zoveel terrasjes buiten en alle tafeltjes zaten vol, het leek wel even of we in Frankrijk rondliepen. Er waren mooie oude delen van de stad die door de jaren gewoon zijn blijven staan zoals stadsmuren en mooie oude kerken.

Ik wist dat er een hele mooie bloemenwinkel zou zijn in Maastricht, de oudste van Nederland, Frissen Pieters. Het was niet moeilijk deze te vinden, ’s avonds na het eten liepen we er al per ongeluk langs. De volgende dag maar even terug gelopen en de zaak van binnen bekijken. Prachtige spullen, mooi geëtaleerd, super sfeervol, een aantal planten en geen bloemen…!!! GEEN BLOEMEN… hmmm dat is best vreemd voor een bloemenzaak… Ja er waren wel bloemen mooi in vazen en ter decoratie maar die waren niet te koop…

Het blijkt dat ze sinds een aantal weken, een klein stukje verderop een super hippe bloemenwinkel BLOOMBAR hebben geopend. Daar worden alle boeketten en bloemrijke creaties gemaakt. Het was leuk binnenkomen omdat je direct op grind stapte (Limburgs grind heb ik me laten vertellen), en de bloemen stonden als een bloemenperk gedecoreerd in een wandobject. Het waren losse bloemen zodat je kan kiezen wat je wil!

De bloemenwinkels werken natuurlijk veel samen en wat oudere bloemen worden gebruikt als decoratie in de luxe winkel (vandaar die niet te koop waren) die we eerder hadden gezien. We spraken er een leuke mevrouw die van alles over de winkel en het nieuwe concept vertelde. Het werkte erg goed zo de eerste weken zei ze. Ik vond het tof om te zien dat ze met zorg het hele bloombar concept hebben neer gezet. Het getuigd van overtuiging en succes! Het bleek dat deze leuke mevrouw ook naar Pinkpop zo gaan later die dag en dat realiseerde ons dat we richting de trein moesten om niets te missen van de leuke bands die zouden optreden!

Over de schrijver
rika Uleners
Door

rika Uleners

op 26 Jun 2015

Lijkt me een heel mooie winkel! Kunt u het adres niet doorgeven, woon niet zo ver van Maastricht.

Nelleke
Ellys Collas
Door

Ellys Collas

op 26 Jun 2015

Wonend in die super leuke stad Maastricht die jij zo leuk beschreef realiseer ik me wat een bevoorrecht mens ik ben om hier te wonen. Het vakantiegevoel is inderdaad altijd voorhanden. Ik kende het nieuwe concept van Frissen Pieters nog niet maar ga er snel langs ! Leuk dat ik die tip krijg van iemand uit west Friesland ?

Nelleke
Door

Nelleke

op 28 Jun 2015

Hahaha ja grappig zeg! Bloombar bestaat ook nog niet zo heel lang...! Geniet van je mooie stad!

Elsabet
Door

Elsabet

op 27 Jun 2015

Wat schitterend winkel!! Ik wil ga kijken. Groeten Elsabet,

Nelleke
Door

Nelleke

op 28 Jun 2015

Veel plezier!

margriet
Door

margriet

op 27 Jun 2015

Zo Nelleke wat heb je weer mooie opnamens gemaakt beslist de moeite waard van een bezoek te brengen.

Nelleke
Door

Nelleke

op 28 Jun 2015

Dankjewel en veel plezier!

Annie
Door

Annie

op 28 Jun 2015

Dank je wel voor het leuke verhaal, mooie winkel en een goed concept,ik geniet ook van je bloemstukken die je maakt, ik krijg er energie van.

Nelleke
Door

Nelleke

op 28 Jun 2015

Bedankt voor al je complimenten Annie!! Lekker blijven genieten ;-)

Ilse
Door

Ilse

op 03 Jul 2015

Hallo Nelleke, Bedankt voor je mails. Ik bekijk ze graag. Ik heb zo pas naar je mail gekeken. Ik vind het zo prachtig. IK heb ik ook de video gezien van de gerbera arrangement. Het is makkelijk en duidelijk ik ga proberen. It is very nice. Bloombar zou ik ook graag een keertje naar toe gaan. Als ik in Nederland ben zou ik dat niet vergeten het is zoo mooi.Ik veronderstel dat je je hebt vermaakt daar. Die velden bloemen hebben we hier niet dat is ook iets heel moois. IK bid en hoop dat volgend jaar wel met vakantie kan naar Nederland. Ik hoop dan kennis met je te maken en dat we het zullen hebben over bloemen en nog eens bloemen. Bedankt voor je mails en videos nogmaals en ik kijk nog eens in de weekend ernaar. Tot een volgende keer en veel liefs vanuit het warme Curacao. Dag. Ilse.

Nelleke
Door

Nelleke

op 13 Aug 2015

Hoi ilse uit Curacao :-) Bedankt voor je lieve enthousiaste bericht! Laat me vooral weten wanneer je in de buurt bent! Kunnen we lekker over de bloemetjes babbelen!

Judith
Door

Judith

op 09 Apr 2017

Waar zijn die leuke kleine vaasjes te koop? Kan ik die online bestellen?

Reactie plaatsen