Page content

article content

Video: Boeket maken in vaas

Boeket in VaasMeestal laat ik zien hoe je een boeket maakt in de hand. Dit omdat je dan een mooie korenschoof krijgt in de vaas. De bloemen vallen mooi in de vaas, blijven mooi gemengd staan en vallen niet uit elkaar naar de zijkanten.

Soms is het niet mogelijk om een samenstelling van bloemen en andere materialen bij elkaar te binden in de hand. Dit is meestal wanneer je met grove materialen werkt die dikke en vertakte stelen hebben zoals de takken met zaaddozen gebruikt in onderstaande video.

Anders bloemschikken

Een andere manier van bloemschikken is dat je alle stelen los in de vaas zet. Dit geeft alleen een mooi resultaat wanneer je een goede basis hebt van bijvoorbeeld vertakte takken of iets dergelijks. Dan heb je een stevige basis waardoor de bloemen blijven waar je ze hebt bedoeld en vallen ze niet direct naar de zijkant.

Je begint dus met de takken met zaaddozen om daarna alle bloemen er tussen te steken. Het enige waar je goed op moet letten is het schuin afsnijden van de bloemstelen en de verdeling van de bloemen. Om zo veel mogelijk een ‘spring in ’t veld boeket’ te krijgen laat je de meeste bloemen op hun oorspronkelijke lengte.

Dit geeft een heerlijk speels effect alsof je de bloemen net uit de tuin hebt geplukt en zo in de vaas hebt gezet. Deze speels manier van bloemschikken moet bij je stijl passen. Naar mijn mening past het wel in ieder interieur zelfs in de meest strakke interieurs omdat bloemen organisch zijn en brengen een ruimte hoe kan ook tot leven.

Video

Bekijk de onderstaande video om stap voor stap te zien hoe je deze manier van bloemschikken kunt toepassen.

[youtube width=”520″ height=”350″]http://www.youtube.com/watch?v=D7VFYydgKWA[/youtube]

Enjoy!

Laat het weten via sociale media als je het leuk vindt en krijg je nog geen nieuwsbrieven van me laat dan rechts boven je naam en email achter. Ontvang nog meer video’s, een gratis eBook en mis niets meer van de creatieve creaties en inspiratie van Floralist.nl!

Comment Section

0 reacties op “Video: Boeket maken in vaas

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.