Page content

article content

Boeket

BoeketEen boeket maken kan op vele verschillende manieren. De meest bekende en voorkomende manier of beter gezegd techniek is de ronde biedermeier vorm. Daarbij zet je alle bloemen vrij dicht tegen elkaar aan en creƫer je een ronde vorm met de bloemen. Hierbij kun je de bloemen mengen en groeperen.

Je hebt ook een gemengd boeket, dat lijkt een beetje op de biedermeier maar dan speelser en luchtiger en zijn de bloemen meestal gemengd. Je kunt hier kiezen voor steeds oneven aantallen van de zelfde bloemen. Bijvoorbeeld 3 rozen, 5 gerbera’s en 3 lelies. Je kan ook kiezen voor een gemengd boeket waarbij je van alle bloemen 1 neemt. de kunst hierbij is dat je de kleuren op zo’n manier mengt dat er een evenwichtige harmonie in het geheel ontstaat.

Het boeket op de foto is een aparte creatie, het zit op groepen en er is gewerkt met hoog/laag effecten. Het boeket is vol, compact, luchtig en stijlvol tegelijkertijd. De techniek is hier, net als met alle andere boeketten, een korenschoof bind techniek. Alle stelen gaan netjes de zelfde kant op.

In deze creatie zitten luxe bloemen verwerkt ik zal ze allemaal opnoemen:
Gloriosa, Ornithogalum, Asclepia bollen, Rozen, Gedroogde Ammi Majus (dille), Hang Amaranthus, Bromelia, Anthurium blad (opgerold), Paraplu varen en Fatsia blad

Boeket in grote foto

Comment Section

1 reactie op “Boeket


Door Nannie Nieuwdorp op 12 oktober 2013

O, Nelleke dat boeket met Gloriosa vind ik helemaal
te gek, echt een mooi fris boeket.

Groetjes,

Nannie

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.