Page content

Bruidsboeket maken

Bruidsboeket makenHeel vaak krijg ik de vraag "Hoe kan ik een bruidsboeket maken?" of "Wat zijn de beste technieken voor het maken van een bruidsboeket?" of "Welke bloemen kan ik het beste gebruiken om een bruidsboeket te maken?" enz.

De mogelijkheden om een bruidsboeket te maken zijn werkelijk waar oneindig! Dat ga ik helaas niet redden om alles in een artikel te omschrijven en ook niet in 10... of 100... Er zijn zoveel verschillende aspecten, technieken, vormen, stijlen en materialen die allemaal weer een eigen verhaal hebben, daar zijn we voorlopig niet over uitgesproken!

Handgebonden bruidsboeket

Romantisch bruidsboeketDit bruidsboeketje is een handgebonden boeket waarbij de stelen van de bloemen hun lengte hebben behouden en dienen als houvast. Dit is anders dan bij een op draad gebonden bruidsboeket waarbij alle bloemen op draad worden gezet met een watje om de stelen zolang mogelijk vochtig te houden. Dit is ideaal wanneer een trouwdag van 's ochtends tot 's avonds laat duurt. De bloemen vragen hier geen water en blijven de hele dag mooi.

Een handgebonden boeket gaat zonder water op een gegeven moment slap hangen. Hier wil je dus de bloemen halverwege de dag op nieuw afsnijden en  een paar uur op water zetten. Of gebruik zo'n techniek wanneer je het boeket maar een paar uur nodig hebt.

Een andere bijkomstigheid is dat je met een handgebonden boeket toch iets beperkter bent in de mogelijkheden qua vorm omdat je de bloemen natuurlijk moet verwerken en niet helemaal naar beneden kan laten hangen als dat niet de natuur van de bloem is. De handgebonden bruidsboeketten zijn over het algemeen goedkoper omdat er minder arbeidsuren inzitten. Het is dus net wat je wilt!

Wil je meer weten over het maken van BruidsBloemwerk? Neem dan een kijkje op deze pagina en ga aan de slag met stap voor stap video-instructie.

Het bruidsboeket maken

Het boeket in het voorbeeld lijkt een beetje op een uit de tuin geplukt boeket, heerlijk nonchalant en romantisch. Met ranken Jasmijn is aan de onderkant wat frivole lengte gecreëerd en de bloemen staan allemaal in de toef. Wat dit bruidsboeket zo levendig en romantisch maakt is onder andere de manier waarop de bloemen tegen elkaar zijn gezet, hier zit namelijk diepteverschil in. de ene bloem zit iets verder in het boeket dan de andere en de paarse Clematis dwarrelt er als het ware weer een stukje boven uit.

De steel is omgewikkeld met aspidistra blad en zigzag wikkeldraad

De bloemen dit in dit boeket verwerkt zijn:
- Rozen (roze en wit)
- Gerbera's
- Anthuriums
- Clematis
- Eucalyptus
- Jasmijn ranken
- Aspidistra blad

Handgebonden bruidsboeket maken

Handgebonden bruidsboeket

Boeket gemaakt door Team Dille

Wat vind je er van? Heeft dit artikel je al een beetje geïnspireerd om zelf het bruidsboeket te maken voor je nichtje of dochter of...?! Ik ben benieuwd! Deel het met ons!

Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.

Comment Section

4 reacties op “Bruidsboeket maken


Door sita op 29 juni 2012

hoi Nelleke,

het boeket is prachtig gemaakt, maar juist omdat deze boeketten moeilijk te maken zijn, zou ik het juist leuk vinden om hier een video van te zien. ( jammer )


Door gouwy op 29 juni 2012

De gratis-video's werken zeer verhelderend ! Dank ervoor !


Door hennie op 21 juli 2012

ik wil graag een hangend boeket maken in houder
met fresias en een roosje met groen.
hoop iets tehoren bedankt hennie.


Door Shirley op 26 juli 2012

Ik ga de bruidsboeket en corsages voor een collega maken, bovenstaande boeket is mooi en luchtig. De bruid wil het ook luchtig en frivool alles in het roze en wit.
Ik zit alleen met de magneetjes voor de corsages, welke is de beste magneet.
8 september is de bruiloft, maak foto's en plaats ze op de site van Florist.

Plaats een reactie


*