Page content

Video: Reclycle oude klossen wol en combineer met bloemen

article content

Video: Reclycle oude klossen wol en combineer met bloemen

Eigenlijk kun je met bloemsierkunst alles gebruiken. Je kan het soms echt niet zo gek bedenken, pak een materiaal en combineer met bloemen. Daarom kunnen we met bloemschikken alles ook zo persoonlijk maken. Wanneer je iets weggeeft kun je een persoonlijk voorwerp of een ander cadeau combineren met bloemen en je geeft geheid iets dat in de smaak valt.

Ook in rouwarrangementen kunnen je van alles combineren, ik heb al veel voorbij zien komen. Wat dacht je van een voetbal, oud legerkistje, stukken ruw hout, tuin gereedschap. Sommige voorwerpen stellen al iets voor en van andere kunnen je het transformeren tot iets abstracts of totaal anders. Een voetbal door de midden halen geeft je een ondergrond (dan al niet waterdicht).

Voor deze creatie heb ik dus ‘niet op gemaakte klossen wol’ gebruikt. In eerste instantie kijk je ernaar en denk je ‘wat kun je er mee?’ Maar als je langer kijkt dan kan van alles en is het super leuk om te verwerken in een creatie. Vroeger toen ik nog op school zat en we hadden een creatieve opdracht voor een bloemstuk of object, ging ik altijd naar de achterste schuur bij mij ouders. Dat stond zo ontzettend vol met ‘troep’,  maar wel super inspirerend en bruikbaar 🙂

Denk maar eens aan vele kleine stukken hout; één of twee grote staaldraden erdoor, tussendoor vastzetten met moeren en je hebt een mooie basis voor een object. Allemaal oude kaarsen omsmelten en voorwerpen overgieten of indompelen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar oude materialen zijn leuk!!

Dit filmpje is gemaakt voor Flower Factor en ook inspirerend voor jou! Laatje me weten hoe het je geïnspireerd heeft zelf met oude in eerste instantie nutteloze voorwerpen aan de gang te gaan…

Comment Section

1 reactie op “Video: Reclycle oude klossen wol en combineer met bloemen


Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.