Page content

Dag van de Orchidee

article content

Dag van de Orchidee

Afgelopen 4 september was het weer de dag van de orchidee. Een jaarlijks terugkerend event die veel aandacht aan de orchideeën geeft. Er zijn ontzettend veel verschillende orchideeën in de wereld, wilde maar natuurlijk ook de gecultiveerde. Deze kunnen we krijgen in de bloemenwinkels en tuincentra om thuis neer te zetten. Deze dag van de orchidee gaat vaak gepaard met een bekent ontwerper uit een andere branche bijvoorbeeld fashion of design en zo komen er van uit verschillende hoeken extra aandacht voor deze prachtige planten.

Afgelopen keer heeft de 3D kunstenaar Janne Kyttanen zich mogen uitleven op de OrchidCloud een 3D geprint object met honderden vlakken van ‘spiegel’. Dit object kwam samen met 150 verschillende gekleurde potjes waar allemaal orchideeën in kwamen. Voor het uitzetten van deze potjes met orchideeën zijn Pim en ik ingezet. We hebben toch onze eigen kijk op kleur en het verschillend neer zetten van iedere orchidee. Dit moet zorgvuldig gebeuren zodat iedere orchidee de aandacht zou krijgen die het verdient en nu in de verdrukking komt te staan van z’n soortgenoten.

De orchideeën die er stonden waren; Cymbidiums, Phalenopsis, Cattleya, Cambria, Dendrobiums, Vanda’s, Miltonia’s, Oncidiums, Zygopetalum, Paphilopedilum en wat andere uitzonderlijke soorten. Werkelijk een walhalla aan orchideeën!

De locatie was midden in Amsterdam en daar hou ik van. Aan de Keizersgracht in een monumentaal pand met enorme openslaande ramen en het weertje was verrukkelijk. De sfeer van Amsterdam, de mensen en het leven inspireert besefte in me wederom, maar dat even ter zijde. Het was het pand van Felix&Foam voor het enorme object misschien net iets te klein, mensen konden er niet zo goed omheen lopen maar evengoed was het prachtig. Fotograaf Nico Alsemgeest heeft er deze prachtige foto kunnen maken:

Dag van de orchidee

 

Comment Section

0 reacties op “Dag van de Orchidee

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.