De kerstwinkel van Menno Kroon
18 december 2015 

De kerstwinkel van Menno Kroon

De Kerstwinkel van Menno Kroon. Een begrip in Amsterdam Oud-Zuid, ook voor onze mede bloemisten en de elite onder ons. Al zolang als ik weet pakt Menno Kroon groots uit. Niet alleen met kerst maar met alles dat hij en zijn team doen. Een jaar of 10 geleden toen ik daar nog een deel van uitmaakte was dat niet anders en daarvoor misschien nog wel meer. Ondertussen is Menno Kroon zelf weinig aanwezig op de winkelvloer en doet hij allerlei andere mooie projecten.

Zo eens in de 1 a 2 jaar kom ik langs in de winkel en het stadsdeel Oud-Zuid. Op mijn 18de liep ik stage bij Menno en 3 jaar later heb ik er een hele periode gewerkt. Genoeg herinneringen voor mij daar! Als groentje vanuit een dorp in de kop van Noord Holland naar de grote stad. Ja, dat maakt indruk en weet zeker dat die hele ervaring me mede gevormd heeft tot nu (met duizenden andere dingen natuurlijk maar deze is noemenswaardig genoeg!).

Het is altijd indrukwekkend de winkel van Menno Kroon binnen te stappen. Dat was deze keer niet anders, ik heb me verbaasd over de hoeveelheid kitch kerstballen en verdere winkelpresentatie, hij zet daarmee echt een statement neer. Als ik eerlijk ben vind ik het een beetje te veel worden. Ondanks dat de bloemen presentatie top was zag ik weinig verse bloemcreaties klaarstaan (misschien was mijn timing daarvoor wat minder) en mag het van mij wel wat minder hysterisch overkomen 🙂 Maar goed ik houd nu eenmaal van wat natuurlijker.

Neemt niet weg dat ik de humor en de schoonheid er van kan zien  en ik zeker aanraad om langs te gaan als je toch een dagje naar Amsterdam gaat! Hier wat foto’s voor je mocht het niet meer uitkomen naar Amsterdam te gaan!

Hier zie je de deuren naar buiten aan de achterkant met nog een deel van de bloemen presentatie:

Prachtige gekleurde rozen in de bloemenstal met bijzondere orchideeën. De bloemen waren net helemaal aangevuld dus ik had mijn bezoekje goed getimed!

Gewoon hilarisch! Of je het nu mooi vindt voor jezelf of niet zo’n super gespierde kerstman is toch leuk om tegenaan te kijken!

Sfeerbeeld van de winkel.

Bomvolle witte kerstboom opgetuigd met vele roze elementen. Vanuit het verleden toen ik in deze winkel werkte gebeurde het dat mensen een kant en klare kerstboom uitkozen zoals ze in de winkel gepresenteerd stonden! Dat is lekker werken!

Schatkistjes en een hoop bling bling:

De wel bekende prachtige krulkaarsen in allerlei kleuren.

De buitenpresentatie, wat veel verteld over wat men binnen kan aantreffen, heel veel kleur! Ook zie je mooie bossen mistletoe hangen en liggen #like!

Altijd mooi:

Bloemen van honderden kralen, echt kerst!

Prachtig mooie vitrine kastjes, waar van alles in kan! Deze stonden er in misschien wel 8 verschillende maten en een daarvan staat nu ook bij mij thuis 🙂

Het buiten stukje aan de achterkant hebben ze voor de geledenheid dichtgemaakt en nog meer kerstdecoraties kunnen uitstallen. Prachtig he die kroonluchter van al die geweien!

Wat een sfeertje!

Op de veranda tussen de winkel en achter buiten was het sfeertje een beetje zee-ig! Veel blauwtinten en vissen als kerstversiering

Ook groente en fruit werdt vertegenwoordigd in de kerstversiering. Zie je de kooltjes, aarbeien en trossen tomaten?

Over de schrijver
louisa
Door

louisa

op 18 Dec 2015

Wat een sfeervolle winkel. Krijg je echt het kerstgevoel van.

Nelleke
Door

Nelleke

op 18 Dec 2015

Dat doet het zeker!!

Nancy
Door

Nancy

op 21 Dec 2015

Hallo iedereen. Ik was onlangs op city-trip in AMsterdam en kwam per toeval voorbij Menno Kroon. In één woord, PRACHTIG !!! Gaf mij veel inspiratie voor de decoratie thuis :-).

Maria Keeris
Door

Maria Keeris

op 18 Dec 2015

Ik vind beide winkels prachtig, ik geloof niet dat je ze hier in Brabant zo ergens ziet

Nelleke
Door

Nelleke

op 19 Dec 2015

Geen idee, en anders kom ik ze graag eens bekijken!

Hennie Bergmans
Door

Hennie Bergmans

op 19 Dec 2015

"Oogenlust"' van Marcel van Dijk in Eersel is heel groot en prachtig versierd, niet alleen met kerst. Marcel van Dijk is bekende van de Floriade in Nederland en Duitsland.

Anjo de Block
Door

Anjo de Block

op 19 Dec 2015

Echt wel bij Oogenlust in Eersel is het adembenemend mooi!

elly slangen
Door

elly slangen

op 18 Dec 2015

daar kan ik uren naar kijken prachtig prettige feestdagen

Nelleke
Door

Nelleke

op 19 Dec 2015

Haha ja dat klopt en dan zie je nog steeds nieuwe dingen!

Elsabet
Door

Elsabet

op 18 Dec 2015

Hallo Nelleke. Heel mooi winkels Super!! Groetjes Elsabet.

Teun
Door

Teun

op 05 Dec 2016

Bloemstal?? dat woord is echt heel 1999 ;-)

Feebe
Door

Feebe

op 07 Dec 2016

Toffee wrinkles

Reactie plaatsen