Page content

article content

De prachtige trucs van bloemen

De prachtige trucs van bloemenDe prachtige trucs van bloemen is wat me keer op keer toch weer blijft verbazen! Anderhalf jaar geleden heb ik al eens een artikel geschreven over erotische bloemen. Hier had ik via google wat onderzoek gedaan naar hoe bloemen insecten verleiden om bestoven te worden en hoe bloemen mensen verleiden of eigenlijk hoe mensen mensen verleiden met bloemen šŸ˜‰

Een leuk artikel en nu kom ik dit filmpje weer tegen bij TED. TED is een platform waar mensen hele interessante ideeƫn delen, dit zijn hele uiteenlopende onderwerpen. Van medisch tot kunst en van de natuur op aarde tot het sterrenstelsel. Als ik even niets te doen heb (wat helaas niet vaak meer voor komt) kijk ik graag rond op deze website opzoek naar interessante mensen met interessante onderwerpen.

Een paar van de prachtige trucs van bloemen uitgelegd in dit filmpje

In deze video heeft Jonathan Drori het over de prachtige trucs van bloemen. Hij illustreert zijn verhaal met mooie foto’s van de meest bijzondere en slimme bloemen. Prachtig te zien hoe die door de jaren heen geĆ«valueerd zijn zodat ze kunne krijgen wat ze willen, en dat is vaak bestoven worden. Een innerlijk oerinstinct om te overleven en voort te planten.

Zo verteld hij bijvoorbeeld dat er een kwart miljoen soorten bloemen zijn (voor wat ze tot nu toe hebben kunnen ontdekken). Dat al deze planten verschillende manieren hebben om insecten aan te trekken, zich laten bestuiven door de wind of de vogels en vlinders te lokken met hun geweldige en intense kleuren. Er zijn zelfs bloemen die ultraviolet licht uitstralen voor insecten die geen kleuren zien!!! Hoe geweldig slim is de natuur!! Dit vind ik echt te gek!

Kijk zelf dit filmpje even en laat me weten wat jij ervan vindt!

 

Comment Section

9 reacties op “De prachtige trucs van bloemen


Door Riet op 8 maart 2013

nu begrijp ik weer wat meer over bloemen,


Door aafke boschma op 8 maart 2013

HALLO NELLEKE
WAT EEN LEUKE BENADERING VAN HET SEX LEVEN VAN BLOEMEN EN
PLANTEN EN MENSEN, MET EEN DOSIS HUMOR VERWERKT.
ECHT HEEL LEUK EN BOEIEND EN VERNIEUWEND VERTELD.

GROETJES AAFKE


Door gerda soule op 8 maart 2013

Erg leerrijk en verassend mooi. Bedankt voor dit aangenaam cadeau. Vele groetjes,

Gerda Soule


Door Nannie Nieuwdorp op 9 maart 2013

Ha Nelleke,
Wat een fantastisch verhaal van Ted. Prachtig om te bekijken hoe de bijen ea, de kleuren van de bloemen zelf zien.
Deze levensloop heb ik nog nooit zo leuk in beeld gezien.
Dank je om dit te delen met iedereen.

Groetjes

Nannie


Door sita op 12 maart 2013

hoi Nelleke,

een prachtig filmpje en leerzaam. Zo ga je toch steeds meer op een andere manier naar bloemen kijken met deze informatie.
dank je wel.

groetjes Sita


Door Mortelmans Kristin op 3 december 2014

Schitterend!


Door Corrie op 23 april 2015

Hoi Nelleke
Echt heel mooi en leerzaam!
Bedankt
Grts Corrie


Door anneke brugman op 29 september 2016

de vertaling, de veel te kleine lettertjes gaan veel te snel, ik. kan t niet goed lezen, sorry. en engels ken ik niet genoeg.

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.