Page content

article content

Decoreren van de Paastafel

Decoreren van de PaastafelHet decoreren van de Paastafel is voor mij een leuke bezigheid. Ik heb een aantal dagen van te voren al bedacht hoe ik het zo’n beetje wilde hebben en omdat we een Paasontbijt hadden georganiseerd hebben we de avond ervoor alles al neer gezet en de bloemen gearrangeerd. Zodoende hoefde we in de ochtend alleen nog maar de broodjes te halen de yoghurt sorbet te maken, de eitjes te kopen en al het beleg uit te stallen.

Voor het decoreren van de Paastafel had ik veel verschillende pastelkleuren en soorten bloemen uitgekozen. Pastel past voor mij het meest bij Pasen en het voorjaar. Alles in geel of wit kan natuurlijk ook! Omdat ik de bloemen subtiel aanwezig wilde hebben op tafel en niet plomp heb ik gekozen om de de bloemen in wijn en borrelglazen te zetten. Op deze manier kon ik ze speels en luchtig in het midden zetten.

Om een eenheid te creëren tussen de verschillende glazen heb ik Jasmijnranken vanuit de glazen over de tafel gedrapeerd en paaseitjes in verschillende kleuren over het midden van de tafel gelegd. Dit samen met de prachtige yoghurt sorbet, de croissantjes en de vruchtensappen maakte het een plaatje. De gasten waren blij verrast en nog belangrijker alles smaakte heerlijk!

Gezellige PaastafelPaasontbijt met versierde tafel

En wat doe je nu met al die vaasjes na het ontbijt?

Als je de ruimte hebt kun je ze prima laten staan, leuk speels of je gegroepeerd ze wat meer. Wat ik heb gedaan is de glazen met de bloemen op een dienblad gezet zo kon ik ze makkelijk verplaatsen naar verschillende vertrekken en het stond  nog leuk ook!

Fijne Pasen allemaal!!!

Versamelen van de vaasjesPaasbloemen

Comment Section

3 reacties op “Decoreren van de Paastafel


Door magda felix-maria op 5 april 2013

heel erg mooi. schattig


Door gerda soule op 5 april 2013

Goed en praktisch is je dienblad. Helemaal een lekker paasgevoel met die eitjes ertussen.

Hoop dat je de Paasdagen heel goed heb doorgebracht.

H.groetjes,
Gerda


Door Monique op 7 april 2013

Dat was een heel leuk paasidee !
Simpel, leuk en vooral heel mooi en origineel !

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.