Doe je mee aan onze super inspirerende 3-daagse workshop?
16 februari 2015 

Doe je mee aan onze super inspirerende 3-daagse workshop?

Even wat extra aandacht voor de workshop straks in April! Pim van den Akker geeft al jaren super inspirerende workshops aan mensen met verschillende niveaus. En gegarandeerd dat iedereen mega geïnspireerd is en na één dag al het gevoel heeft dat de investering meer dan waard is geweest. Nu voor de tweede keer zal ik hem bijstaan in het geven van de workshop. Dat betekend nog meer aandacht, inspiratie, inzichten, tips en technieken voor iedere deelnemer!

OJAAA heel belangrijk: Tot 7 Maart krijg je 100,- vroegboek korting dus beslis snel! Hieronder volgt meer informatie en de uitnodiging om je plaats voor april te reserveren:

Heb jij altijd al het beste uit jezelf willen halen en willen creëren met je hart om zo de mooiste bloemcreaties te kunnen maken?

 

[vimeo width=”700″ height=”400″]http://vimeo.com/109022112[/vimeo]

 

Dat kan nu en wij gaan je daarbij helpen!

Al jaren krijg ik de vraag “Wanneer kunnen we je ontmoeten?” “Geef je ook workshops?” “Wil je me coachen in bloemsierkunst?” En altijd heb ik dat afgehouden en uitgesteld tot NU! Pim van den Akker geeft een Masterclass en ik zal daar volledig bij aanwezig zijn voor extra ondersteuning van de deelnemers, het geven van inzichten, tips, technieken etc.

Nu is de timing perfect om deze workshop te geven omdat:

Nu is de locatie beter dan ooit! Midden in het centrum van in Delft, in een prachtig historische stad goed te bereiken ook met OV en dichter bij België!
De samenwerking met een van de meest inspirerende bloemsierkunstenaars is… super inspirerend! Samen bundelen we onze krachten tot een top ervaring.
Er zijn alle mogelijke materialen aanwezig om de mooiste creaties mee te maken en alles mag naar eigen smaak en inzicht. Dus geen kant-en-klare verplichte opdrachten maar maken wat je mooi vindt!

Mij ken je al wel!

Nelleke-bontje-kl“Als oprichter van Floralist.nl deel ik regelmatig mijn kennis op de website en geef ik je een kijkje in mijn bloemschikwonderland via de vele blogs! Zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik na mijn opleiding gaan reizen, als backpacker in het begin en daarna als ‘Flying Florist’. Van het ontwerpen van een catalogus in Ecuador tot het versieren van Bruiloften en andere events in Monaco, Italië en New York. Ook heb ik demonstraties gegeven in Japan voor leraren en lokale bloemisten in Kyoto.

Voor mij was er meer te doen dan het maken van prachtige creaties en events, ik wil mensen inspireren bloemwerk te maken met een wouw effect, laten zien wat er allemaal mogelijk is en ze veel plezier, creativiteit en ontspanning te brengen. Ook ben ik er hard voor aan het werk dat de bloem- en plantbelevenis wereldwijd groter wordt. Dat we allemaal wat meer stilstaan bij de schoonheid van de natuur. Ik geloof dat we daar ook een betere wereld van krijgen en het een mooie, warme brug slaat tussen mensen waar ook ter wereld.

Vorig jaar heb ik mezelf uitgenodigd bij Pim van den Akker, iemand die bezig was met hetzelfde als ik voor ogen had alleen dan een paar stappen verder. Ik had het idee dat we elkaar wel konden versterken. Gelukkig had Pim het zelfde idee (weliswaar heel anders, en nog beter als ik in gedachte had). Zodoende hebben we met een aantal evenementen samengewerkt en dat ging erg leuk.

In het nieuwe jaar ben ik van start gegaan als teamlid van FlowerFactor, waarbij we op grote (internationale) schaal mensen inspireren met onze bloemsierkunsten. Daarbij promoten we de bijzondere bloemen, planten en andere materialen van de FlowerFactor kwekers en partners.

Ook zijn we gestart met een praktijkgericht lesprogramma aan MBO leerlingen bloemsierkunst en doen we verschillende, prachtige opdrachten in binnen- en buitenland. Kortom een geweldige verdieping in ons mooie vak waar ik super blij ben er deel van uit te maken. Ook lijkt me geweldig je eindelijk te ontmoeten en je onder te dompelen in inspiratie en dat op te wekken vanuit je eigen hart.”

Ik heb zelf ook de Floral Experience Masterclass gevolgd en dit was mijn ervaring:

mooi-boeket“Ondanks ik al veel kennis en kunde mbt bloemsierkunst had, al een tijdje met Pim samenwerkte en al veel van hem had opgestoken wilde ik toch heel graag de masterclass bij hem volgen. Hoe doet hij dat nu? Wat doet hij anders dan leraren op school of andere workshop leiders? Wat is nu echt die ‘Experience’ waar hij het steeds over heeft? Hoe kan het mij verrijken? Deze en andere vragen waren bij mij aanwezig.

‘Terug naar jezelf gaan’, was de grote boodschap van Pim tijdens de Masterclass. Waarom ben je gaan bloemschikken? Wat inspireert jou? Voor mij was het (bleek tijdens de masterclass) na een vervelende pubertijd (waarbij ik flink tegen mijn moeder en haar bloemenwinkels in ging), de communicatie tussen mij en mijn moeder. Ineens hadden we weer raakvlakken en gedeelde interesses. Dat bloemen en de sierkunst daarvan een middel van communicatie is heb ik nooit zo gezien. Ik wil graag een mooie prettige wereld creëren, die verbaast en verwonderd. Dit inzicht geeft me verdieping in mijn werk en het word steeds beter! Dit zag je meteen al tijdens de masterclass.

Zo heeft iedereen zijn verborgen parels, ook al doe je het al heel goed! Verder zie je een indeling van deze driedaagse onderaan op deze pagina.”

Nelleke Bontje en Pim van den Akker

Dit is Pim zijn verhaal (in een notendopje natuurlijk):

“Het leven inspireert mij, overal waar ik kom, en met wat ik ook doe krijg ik nieuwe ideeën voor creaties om te maken. Bijna altijd heeft het bloemen in de hoofdrol. Jurken, hoeden, tassen, lampen, objecten en andere designs gemaakt van bloemen en planten. Ik doe mijn leven al niet anders, daarom heb ik zo’n enorme hoeveelheid kennis om te te delen.

pimOp mijn 21ste had ik mijn eerste boek over bloemsierkunst al gemaakt ondertussen heb ik er 7 op mijn naam staan. Van boeken over rouwarrangementen en bruidsboeketten tot een boek over composities en een dikke handleiding met alle mogelijke technieken. Deze boeken worden wereldwijd met succes verkocht.

Ook ik heb veel gereisd om mijn kunde en kennis aan de wereld te laten zien via demonstratie en masterclasses. Het is voor mij heel belangrijk dat ik op die manier mensen de juiste technieken en nog belangrijker mindset kan bij brengen. Mooie creaties maken is één ding maar een creatie maken vanuit je hart met het meeste van jezelf er in, is wat andere mensen tot stilstand brengen en voor een ‘wouw effect’ zorgt, is het beste.

Het is mijn missie om bloemen dichter bij de mensen te brengen en alle factoren en deze sector met elkaar te verbinden. Meer inspiratie, betere educatie en alles met veel plezier!

Je kent me ook als jurylid van ‘Hollands beste Bloemstylist’, een mooi programma waarin de schoonheid van bloemen en de sierkunst eindelijk voor het grote publiek interessanter wordt. Het is super om hier onderdeel van uit te maken en zo direct een hoog niveau te kunnen neerzetten.

3 Days Floral Experience Masterclass 13/14/15 April 2015

Of reserveer alvast je plaats voor 23, 24, 25 november 2015

mooi-objectGaat niet alleen over bloemschikken, het maken van bloemstukken, boeketten of technieken. Maar om veel meer dan dat. Het gaat over compositie, gevoel, het waarom, deze lessen en hoe je te werk gaat zeggen veel over hoe je staat in het leven. Het is de bedoeling dat je eerst terug gaat naar je zelf en je waarom en vanuit die kracht de mooiste creaties neerzet.

Deze masterclass is voor mensen die hun bloemsiertalenten verder willen ontwikkelen. Technieken en materialen zullen in een vernieuwende manier worden gepresenteerd. De thema’s van de masterclass zullen geïnspireerd zijn van de 7 boeken die Pim eerder heeft gepubliceerd. Het zal een mooie reis worden langs alle verschillende mogelijkheden en technieken. Het zal je in contact brengen met een verhaal, een gevoel en een authentieke manier van kijken die jou persoonlijke florale stijl zal vormen.

Belangrijke punten:
– Maximaal 15 deelnemers voor de beste begeleiding van ons en voor de mooiste interactie onderling
– We gaan een avond met z’n allen dineren
– De locatie is het bijzondere en inspirerende legermuseum in Delft
– 3 dagen samen met gepassioneerde mensen die allemaal het meeste willen halen uit zichzelf
– Lessen over bloemsierkunst en het leven

 

Globale indeling van de 3 daagse:

Zo zal de driedaagse er ongeveer uit zien:

Dag 1

Ochtend:
– 9:00 Welkom met koffie en introductie
– Eerste Demonstratie en intensieve uitleg van Pim
– Opdracht: Creëer een object met het thema
– Beoordeling van ieders creatie

Lunch in de studio

Middag:
– Tweede demonstratie met meer technieken
– Opdracht; Creëer een object met 8 technieken en het gebruik van bloemen
– Beoordeling van de creaties
– Evaluatie van de dag, tijd voor vragen en mogelijkheid rond te kijken in het pand

19:00 Welkomst Diner met Pim en Nelleke in de binnenstad van het mooie historische Delft

Dag 2

Ochtend 9:00:
– Demonstratie door Pim van 5 verschillende ontwerpen en uitleg over technieken en materialen
– Eerste opdracht: Creëer een bruidsboeket met lijm en draad technieken.
– Beoordeling van de creaties

Lunch in de studio

Middag:
– Demonstratie door Pim van 5 verschillende vormen en ontwerpen die verschillen technieken en materialen bevatten.
– Tweede opdracht: Modern boeket met 6 verschillende technieken
– Beoordeling van de creaties
– Evaluatie van de dag en tijd voor vragen

Avond: zelf in te vullen en ruimte voor suggesties

Dag 3

Ochtend 9:00:
– Demonstratie door Pim met 3 verschillende ontwerpen en uitleg van spannende technieken en materialen
– Eerste opdracht: ontwerp een floraal object geheel naar eigen invulling en gebruik daarbij 8 verschillende technieken.
– Beoordeling van de creaties

Lunch in de studio

Middag:
– Tweede demonstratie van Pim van een aantal designs met verassende technieken en materialen
– Tweede opdracht: Modern design met 6 verschillende technieken
– Beoordeling van de creaties
– Evaluatie van de dag en de 3-daagse met tijd voor vragen.

16:00 Drankjes en afsluiting van de masterclass met een speciaal certificaat.

Dit is waarom deze Masterclass zo top is:

hart 3 dagen volledig in het teken van Bloemsierkunst
hart Doorlopen van verschillende thema’s adhv eerder uitgebrachte boeken van Pim
hart Alle materialen, bloemen en gebruik van gereedschap
hart Heerlijk diner in centrum van Delft met Pim en Nelleke
hart Drankjes, koffie thee en lunches voor 3 dagen
hart €100,- korting :-)
Lessen die de rest van je leven bij blijven
Nonstop aandacht en instructies van Nelleke en Pim

OHJAAA en je krijgt toegang tot de besloten facebookgroep waarbij je ook na de masterclass op hoog niveau geinspireerd kan blijven door je mede cursisten en die van eerdere masterclasses.

vink7JA ik wil deze masterclass graag beleven!

Bestel je tickets dan snel, we hebben een maximum aantal van 10 plaatsten beschikbaar!

In plaats van €995,- Nu €895,53 inclusief BTW, het zijn Early Bird prijzen, dus wees er snel bij!

>>Bestel hier je tickets voor 13, 14 en 15 April<< Tot 7 maart, daarna €100,- duurder!!

>>Bestel hier je tickets voor 23, 24 en 25 November<<

Mogelijkheden voor logeren in hotel in de buurt

Er zijn in het centrum van Delft vele mogelijkheden om te blijven slapen. Hotels, B&B’s etc. Je kan zelf opzoek naar wat je leuk vindt of stuur dan even een mailtje naar info@flowerfactor.nl wij hebben eventueel ook opties voor je. De hotel overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs voor de masterclass.

Hopelijk zie we tijdens een van de Masterclasses, wij kijken er in ieder geval alvast naar uit!

Groetjes,

Pim en Nelleke

>>Bestel hier je tickets voor 13, 14 en 15 April<< Tot 7 maart, daarna €100,- duurder!!

Over de schrijver
Reactie plaatsen