Page content

article content

Een leuke bloemschiktip!

Leuke bloemschiktipsEen leuke bloemschiktip kunnen we altijd wel gebruiken, toch!? Daarom hier een leuk idee om een klein vaasje op een redelijk eenvoudige manier op te maken. De materialen die je nodig hebt zijn:
– 1 roze Gerbera
– 2 roze Ranonkels
– 2 witte Anemoon
– 2 Tulpen op de bol
– 1 Sneeuwbal (viburnum)
– 3 Staalgras
– 1 stukje berkenschors of wit gekleurd bananenblad
– Rubbersnoer
– glazen vaas, liefst vierkant

Hoe ga je beginnen aan deze leuke bloemschiktip?

Het begin van deze creatie is het belangrijkste van alles! Zonder dit begin is het moeilijk hetzelfde resultaat te krijgen. Neem het stukje berkenschors of gekleurd bananenblad en vouw dit aan de bovenkant om het vaasje heen. Zet het vast door het rubberen touw strak om het schors of blad te binden. Maak gaatjes in het blad of schors en steek de staalgras erdoor buig deze verschillende kanten op ook kun je de grassen tussen het rubbersnoer steken, daar blijft het ook goed op de plek.

De bloemen steek je door de andere gaten in het schors of berk. Het is leuk om hierbij een beetje spelen met hoogte en diepte, hierbij hoef je dus niet alle bloemen op de zelfde lengte te zetten. Het andere uiterste is ook niet de bedoeling, wanneer je er een subtiel verschil in brengt met de juiste harmonie dan krijg je een heel leuk bloemstukje.

Wil je de kers op de appelmoes dan kun je de tulpen waar de bol nog aan zit tussen de bloemen leggen, deze kun je vast zetten met en speldje, klemmen met rubbersnoer, of voorzichtig in de gaten duwen.

Gemaakt door Team Dille

Bloemschik idee

Bloemstukje

Deel je jou creatie met ons op Club Floralistic op Facebook?

Comment Section

1 reactie op “Een leuke bloemschiktip!


Door annemie op 1 februari 2013

hoi Nelleke
kan erg genieten van wat jij maakt,en doe er mijn best om het na temaken maar het valt altijd iets anders uit ,maar wel leuk.
gr annemie.

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.