Page content

article content

Een vaas is bepalend voor de uitstraling van je boeket…

Hoe een vaas bepalend kan zijn voor de uitstraling van je boeketEen vaas is bepalend voor de uitstraling van je boeket… Hoe? dat is gaan we zien in dit artikel. Natuurlijk zijn er duizenden voorbeelden te laten zien van verschillende boeketten maar omdat het nu tulpentijd is krijgen je voorbeelden van eenvoudige maar prachtige tulpen boeketten. Soms hebben bloemen niets anders nodig dan zichzelf en hun soort genoten (en soms is het leuk er iets creatiefs mee te doen).

Een bos tulpen kan gewoon heel mooi een bos tulpen zijn alleen deze boeketten van gemengde tulpen staan bij mij thuis in bijzondere vazen. Bijzonder omdat je in de één niet zou bedenken tulpen in te zetten en de ander is gewoon al een plaatje op zich. Toen ik daar anders naar ging kijken besefte ik hoe bepalend de vaas voor een boeket is.

Een vaas is bepalend voor de uitstraling van je boeket…

De kleuren van de tulpen, gemengd of niet, komen heel anders over in een transparante strakke vaas dan in deze gekke vaas met mooie vormen en uitgesproken kleuren. Voor degene die mij al wat langer kennen weten dat ik gek ben op kleurexplosies en daar is dit en mooi voorbeeld van. Wat overigens niets wil zeggen dat een gewone transparante vaas niet mooi is maar anders.

Tulpen in gewone vaasTulpen in bijzondere vaas

Het andere voorbeeld kan ik ook waarderen, dat is wat sierlijker en rustiger. Hier heb ik lange tulpen met elkaar gemend en in een ronde vaas gezet. Deze vaas heeft een smalle opening waarin maar een stuk of 7 tot 10 tulpen passen. Wanneer je lange tulpen hebt groeien ze heel sierlijk alle kanten op! Het meest voor de hand liggend is om de tulpen in een lange vaas te zetten, hier krijgen ze wel meer houvast maar is de artistieke waarde een stuk minder.

Tulpen in hoge vaasTulpen in ronde vaas

Wat vindt jij? Vindt je het leuk met bijzondere vazen te werken of heb je liever wat eenvoudigere modellen? Een vaas is bepalend voor de uitstraling van je boeket, heb jij daar ook voorbeelden van?

Comment Section

2 reacties op “Een vaas is bepalend voor de uitstraling van je boeket…


Door lucy op 5 april 2013

Ik vind de zwarte met oranje vaas erg mooi bij deze tulpen .
een mooie vaas is altijd nogal prijzig maar soms toch de moeite waard.

groetjes Lucy


Door Nelleke op 27 april 2013

Ja klopt, dit soort vazen zijn wat prijziger maar je hebt dan wel iets in huis waardoor je bloemen ook net even beter en bijzonderder tot hun recht komen!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.