Page content

Emotie Liefde: De grote liefdes in mijn leven…

article content

Emotie Liefde: De grote liefdes in mijn leven…

Helemaal in de mood (mijn buik zit er immers vol van ;-p) dacht ik laat ik eens over de liefde schrijven, gewoon omdat het zo’n mooi onderwerp is, mijn leven er van overstroomd en misschien leer je me zo nog een beetje beter kennen. De kans is groot dat ik ook over andere emoties ga schrijven, gewoon omdat het kan en er een filosofische kant in mij zit.

“Count your blessings” zeggen ze vaak! Tel je zegeningen! Hier zijn de mijne:

Misschien vindt je leuk om mee te doen en jouw liefde(s) in het reactie veld onderaan te zetten.

(Mijn liefdes hieronder komen niet op volgorde van voorkeur hoor)

Mijn Liefde voor Bloemen:

Het zal niet moeilijk zijn te zien dat ik een grote liefde voor bloemen en planten heb, mijn website staat er vol van. Ik hou ervan om verschillende redenen en ik hou anders van bloemen als van planten.

Natuurlijk zijn bloemen prachtig, puur en echt. Als je me volgt op instagram zul je heel veel foto’s tegenkomen van bloemen en dan het liefst in hun meest essentiële vorm en dichtbij. Daarmee hoop ik dat de kijker zich heel even verliest en stilstaat bij die schoonheid, iets wat mij bijna dagelijks gebeurt. Bloemen heb je maar voor even het is zo’n tijdelijk en vergankelijk product er is niets dat dat gevoel kan evenaren. Pak je moment hier en nu. Nu is het op z’n mooist. Net als heel het leven dat NU op z’n mooist is, niet gisteren dat is er namelijk niet meer. Niet morgen, misschien komt dat wel nooit. Eigenlijk heb je alleen maar nu.

Mijn Liefde voor Planten:

Ik hou van planten misschien nog wel meer dan van bloemen. Ik communiceer ook met planten, soms hard op (Alex vind dat hilarisch vooral omdat ik het zelf vaak niet door heb) en ook gewoon stilletjes, Ik bewonder ze, zie alles van ze en ze vertellen me hoe het gaat. En gezien de sterfte cijfers in mijn huis; heel goed 🙂 Een andere reden dat ik zo van planten hou is vanwege hun enorme capaciteit het gezonder in huis te maken. Ze zijn stress verlagend, hebben een luchtzuiverende werking en geven een geluksgevoel.

Mijn Liefde voor mijn grote liefde:

Dat is Alex. Wat een heerlijke vent! Hij is mijn thuis, mijn veilige haven, mijn rust. Ik vind hem ontzettend liefdevol, we kunnen heerlijk lachen en gek doen. Hij houd van mij helemaal zoals ik ben met al mij gekkigheden. Hij houd van mijn imperfecties en van mijn uitbarstingen, dat zie ik aan hem en daar hou ik zo van. Ik hou van alles aan hem, gewoon zo en super intens.

Mijn Liefde voor wat nog komen gaat:

Ze is er nog niet maar ze is er al helemaal… nog een kleine 3 maanden dan gaan we haar echt ontmoeten, zien en ruiken. Voelen doen we haar al een tijdje. Ik heel regelmatig en Alex ook steeds makkelijker en vaker. We houden nu al van haar en willen haar voor altijd in ons leven houden.

Ze is ontstaan door mij en Alex, eigenlijk heel makkelijk maar o zo wonderlijk. Ik hou zielsveel van Alex en net zoveel van mezelf dus wat ga ik straks voelen voor dat kleine hummeltje in onze armen..? Het idee ontroerd me nu al, eigenlijk kan ik het nog niet bevatten. Ik denk hierbij vaak aan mijn broertje die het zo mooi omschreef over zijn zoontje, dat het voor hem ongekend en intens wat dat hij zoveel van iemand kon houden.

Mijn Liefde voor moeder Natuur

Mijn liefde voor moeder natuur is immens! Ook daar heb ik hele gesprekken mee. Wanneer ik met de hond buiten loop en het zonnetje schijnt in mijn gezicht dan zegt ik (ja ook hardop) ‘wat fijn dat je er bent’ en ‘blijf je nog even?’ Ik klets tegen de dieren en insecten die ik tegenkom onderweg. Vertel de vogels op het land dat ze niet bang hoeven te zijn van onze gekke hond Jacky. Ik moedig de bijen aan. Vertel de bomen hoe mooi ze zijn. Bedank de groentes uit de moestuin. Ik verwonder me ook hoe mooi alles samenleeft. Elkaar in balans houd.

Mijn Liefde voor mezelf:

Ik hoop niet dat je het gek vindt klinken, anders maakt het me eigenlijk ook niet zoveel uit. Ik vind mezelf gewoon een topwijf!

Als klein kind was ik heel timide, onzeker en vaak vergeten in de klas, ik liet me niet horen. Niet iets waar ik heel trots op was. Door een eenzame periode (waar toen niemand van op de hoogte was) heb ik inzichten gekregen die de rest van mij leven veranderde. Ik realiseerde me dat alleen ik mijn leven kon inrichten zoals ik dat graag wilde. Niemand anders kon dat doen (helemaal niet als niemand ervan wist).

Vanaf dat moment ben ik me beetje bij beetje gaan ontwikkelen, heb ik mijn grenzen verlegd en ben ik me gaan ontwikkelen tot wie ik nu ben en daar ben ik gewoon trots op en hou ik van mij!

Mijn Liefde voor avontuur:

Ik wordt blij en enthousiast van nieuwe dingen, benieuwd naar nieuwe plaatsen en nieuwsgierig naar nieuwe mensen. Ik heb dan ook helemaal geen moeite om ergens op af te gaan. Ik was 19 toen ik met mijn backpack voor een jaar naar Australia en New Zealand vloog. In de 5 jaren daarna heb ik heel wat gezien van de wereld, thuis blijven was moeilijker dan op avontuur, alsof ik een kort leven zou hebben. Nog steeds mag ik soms voor werk en anders met vakantie graag naar een nieuw land, dat wil ik ook altijd blijven doen.

Mijn Liefde voor thuis zijn:

Nooit gedacht dat ik zo zou kunnen genieten van thuis zijn. ’s Avonds samen met Alex op de bank en de hond bij onze voeten is echt een moment waar ik naar uit kan kijken na een lange dag. Heel puur, niets meer en niets minder. Ook koken, bakken, tuinieren en ons interieur mooier maken zijn mijn favorieten.

Mijn Liefde voor groeien:

Sinds die eenzame periode in mijn jonge leven waar ik ervoer dat ik kon groeien in mijn persoonlijkheid om zo een beter en mooier leven te krijgen, ben ik nooit meer gestopt. Ik wil altijd een beter persoon worden, nieuwe dingen leren en ervaren. Ik heb periodes gehad waarbij ik veel persoonlijke ontwikkelingstrainingen volgde, daar heb ik nog profijt van. Mijn liefde voor groei is ook heel divers en steeds anders in verschillende periodes van mijn leven.

De afgelopen jaren heb ik namelijk cursussen gedaan voor internet marketing, improvisatie sport (zoals de Lama’s), koken, mediteren, Floral design, zoek ik van alles op over moestuinieren en de laatste tijd wil ik alles weten over zwangerschap en baby’s. Ik de toekomst weet ik zeker dat ik (nog) meer wil leren over fotografie, schilderen, opvoeden, glasblazen bed&breakfast runnen en weet ik veel wat allemaal nog meer. Mijn liefde voor groeien en net als deze boom, het kan alle kanten opgaan en net als de boom zal ik er alleen maar sterker van worden!

Mijn Liefde voor genieten:

Genieten kan ik ook eigenlijk wel geel goed. Ik hou van gezelligheid, fijne mensen, een lekker wijntje (ja dat mis ik nu ook het meest), ik geniet van mooie interieurs, meubels, mooie ingenieuze concepten. Ik geniet ontzettend van mijn broertje en zijn mooie gezin met twee jonge zoontjes. Ik geniet van avondjes eten met mijn lieve ouders en vrienden. Ik geniet van de dagjes, avondjes, weekendjes uit met m’n vriendinnen. Ik geniet van koken en van eten. Ik geniet van alle wandelingen met Jacky. Ik hou van stormachtig weer en dan buiten lopen, ik hou van stormachtig weer en dan lekker binnen zitten. Ik hou van dansen en gek doen. Ik hou van in de flow zitten. Ik hou van goede gesprekken. Ik hou gewoon van het leven, het is te veel om allemaal te benoemen.

Wat zijn jouw grote liefdes? Deel je ze met ons via onderstaand reactieveld? Wedden dat het aanstekelijk werkt!

 

Comment Section

29 reacties op “Emotie Liefde: De grote liefdes in mijn leven…


Door janny op 13 november 2015

Wat een prachtige verhalen van een mooi en dankbaar mens!


Door Nelleke op 13 november 2015

Dankjewel Janny! XOX


Door Kaniau op 13 november 2015

Gefeliciteerd Nelleke.


Door Nelleke op 13 november 2015

Dankje!


Door Tiny Goubet op 13 november 2015

Hallo Nelleke,
Wat zie je er geweldig mooi uit ! mooie verhalen .
Groetjes Tiny


Door Nelleke op 13 november 2015

Bloos bloos 🙂 Dankje! Zo voel ik me ook!


Door jannie op 13 november 2015

geweldig leuk nelleke zoals je alles beschrijft
we zijn net terug van vakantie in turkije waar we de wonderen ook mochten ervaren in de natuur een prachtige reis in capadocie echt een aanrader
voorlopig voor jullie nog niet want eerst je kleine wonder verwachten
wij gaan hier weer de bloemen workshops oppakken en dat is ook leuk om te doen
eind november staan we nog op een winterfair dus ook daar laat ik bloemstukken zien
veel te doen dus ook hier
groeten en een fijne tijd nog totdat je echt je kindje mag bewonderen


Door Nelleke op 13 november 2015

Jannie, wat heerlijk zo’n vakantie in Turkije! Bedankt voor het delen van al die leuke dingen en veel plezier ermee!


Door Marlies Senden op 13 november 2015

Ha super geschreven , prachtige foto, s lieve man zo te zien! En ja je geniet van alles , nou de tuin mijn bloemen en planten is wel min grootste Hobby , dan heb ik nog drie kids en 6 super sjattige klein kinderen ! Kan niet alles gaan schrijven want dan ben je wel een uur zoet ! Bedankt voor al je geluk met ons te delen , en kijk met spanning uit naar de lieve Baby over 3 maanden heel veel geluk verder samen met jou Alex en de mooie viervoeter 😘 Groetjes Marlies Senden


Door Nelleke op 13 november 2015

Dankjewel lieve Marlies! Ik was idd ook wel even bezig met het opschrijven van dit alles maar het doet wel goed!!


Door Bettie op 13 november 2015

Geniet, nog maar lekker van je laatste maandjes van je zwangerschap!
Hoe mooi als de natuur ze eigen gang gaat!
Warme groet.


Door Nelleke op 13 november 2015

Ja Bettie, de natuur is zo ontzettend wijs!


Door Mieke op 13 november 2015

Door dit alles te lezen,kom je tot het besef hoe geweldig je leven en de natuur kan zijn ..,veel mensen gaan hier gewoon aan voorbij ,prachtig zoals jij het brengt …en gelukkig is mijn leven en liefde ook geweldig ..dankje voor je mooie verhaal en geniet (wat je al doet 😍) van je zwangerschap saampjes !


Door Nelleke op 14 november 2015

Dankjewel Mieke, we kunnen elkaar helpen er af en toe bij stil te staan! Gelukkig is jouw leven en liefde ook geweldig 🙂


Door Annemarie op 13 november 2015

Nelleke je bent een prachtvrouw en….. je wordt met de dag mooier.
Proficiat


Door Nelleke op 14 november 2015

Hihi en dikker (gelukkig maar)!! Dankjewel!


Door riks op 13 november 2015

Veel succes. Geniet van je laatste maanden. Houden van….is fijn


Door Marian op 13 november 2015

Nelleke wat geweldig zoals jij dit zo mooi kan verwoorden. Het is inderdaad heerlijk om zo met en van de natuur te mogen genieten. Iedere dag even door de tuin en te zien dat er nu al bloemen in de helleboris zitten. De vogels te horen zingen en ze druk in de tuin bezig te zien, geweldig. Binnen lekker schilderen of met mooi boek en de kaarsjes aan, samen met manlief op de bank. Och ik kan noch wel een poosje door gaan, maar dan heb ik zo een boek vol haha. Ik wens je een fijne tijd samen met Alex en de hond in afwachting van jullie klein wondertje. Groetjes marian


Door Elly op 14 november 2015

Geluk zit in kleine dingen.Zon, een bloem, die open gaat, een kind op straat, een gelukt schilderij, worteltjes eten van je eigen moestuin, vogeltjes in de tuin en nog veel meer. Ik wens je een fijne 3 laatste maanden toe.


Door Elsabet op 14 november 2015

Dag Nelleke,
Goed gedaan!!!

Groetjes Elsabet.


Door Evelien op 14 november 2015

Hallo Nelleke,wat heb je dit alles weer prachtig verwoord,Ik ben soms stiekem wel eens een beetje jaloers op mensen die dit zo goed kunnen.Fijn dat het zo goed met je gaat .Ik wens jou en Alex alle geuk van de wereld en straks natuurlijk ook voor jullie baby.Toi,toi,toi, der laatste 3 maanden,dat gaat zeker lukken .Je bent een echte kanjer!


Door Evelien op 14 november 2015

Ik bedoel natuurlijk geluk!


Door sjon op 14 november 2015

Lief, en heel herkenbaar in heleboel facetten. Ik heb wat moeite met de liefde. Maar mijn grote is wel mijn hond, want hij is degene waar ik echt rekening mee moet houden.
Verder geniet ik van kleine momenten, zoals een lekker kopje koffie drinken met m`n zus.
En wie weet geeft de amaryllis een prachtige bloem, zoals die bij jouw in de buik groeit.
Veel liefs, sjon


Door Anna op 15 november 2015

Hallo Nelleke Ja wat een pracht al die bloemen zeker nu er weer feestdagen aankomen is dat genieten. Maar wil jullie ook even van harte feliciteren met jullie nieuwe geluk wat er bij jullie op komst is, wil zeggen geniet er van en heel veel geluk met jullie baby.
heel veel liefs voor jullie saampjes Anna


Door Christien op 15 november 2015

Zondagmorgen,een winderige herfstdag en dan je verhaal lezen,ben al een stukje verder in het leven maar voel veel dezelfde dingen kan ze alleen niet zo verwoorden.
Wens je nog mooie 3 maanden en dan de grootste verwondering samen met Alex,
Groeten Christien


Door Wilma op 15 november 2015

Super die liefde en de natuur ………..
Je wordt er door dit verhaal wel weer bewuster van …….
Volgen mijn ben je nog 1 liefde vergeten …….. Schrijven gaat je ook heel goed af 😊 Ik geniet er van ! Dank je wel !
Heel veel succes nog met je zwangerschap x


Door Froukje op 16 november 2015

JA NELLEKE .WIE DE NATUUR TOT VRIEND HEEFT .IS NOOIT ALLEEN.


Door marlies gerrits op 17 november 2015

hoi nelleke, wat is de natuur toch prachtig in al haar facetten. van groen tot mens en dier. je beschrijft t allemaal zo mooi. daar wordt ik blij van.genieten dat is een wondermooi woord. dat kun je actief doen , maar ook passief. door jouw verhaal komen weer allemaal herinneringen boven, bedankt voor dit kadootje. lieve groet marlies


Door Corrie de Bruine op 19 november 2015

Leuk ,mooi , tevreden ,creatief aanstaand moedertje :-):-);-)

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.