Erotische Bloemen

Erotische bloemenEen mooi onderwerp om een keer aan te snijden is het sensuele, erotische aspect van sommige bloemen. Er is waarschijnlijk geen onderwerp dat zo tot ieders verbeelding spreekt als erotiek en seksualiteit. Seksualiteit van planten komt een stuk minder aan bod. Ik ben er eens in gedoken en planten en bloemen hebben zeker erotische ladingen en boeiende weetjes.

Alle bloemen moeten zich natuurlijk voortplanten om te blijven bestaan. De meeste doen dat door geuren af te staan of hebben intense kleuren die aantrekkelijk zijn voor insecten zodat ze van bloem naar bloem gaan om stuifmeel te verspreiden, ze verzamelen zelf de stuifmeel voor voedsel en honing.

Wij mensen worden ook verleid door de schoonheid van bloemen. De geuren, kleuren en diversiteit inspireren ons als geen ander. Het brengt ons in een bepaalde gemoedstoestand. We worden er gelukkig van, het geeft een goed gevoel en we laten ons graag verleiden door hun geuren, waar ik straks wat verder op in ga.

Sommige structuren en vormen van bloemen spreken direct tot de verbeelding om erotisch gevonden te worden, kijk maar eens naar de vele verschillende Orchideeën, Anthuriums en Calla’s.

Bloemen en kruiden worden ook gebruikt als afrodisiacum, dat is een middel met het doel om het geslachtsdrift te stimuleren, al is het van veel niet bewezen. Op wikipedia staat een hele lijst met middelen die daarvoor gebruikt worden.

En ander licht op de bloemetjes en de bijtjes

Er zijn planten die gericht insecten lokken om de indruk te geven een geschikte sexuele partner te zijn. Er zijn Erotische Bloemorchideeën die de vrouwelijke sluipwesp zo perfect weten te imiteren dat de mannetjes niet alleen langskomen om stuifmeel over te dragen maar ook serieus de liefde te bedrijven!!

Voor de orchidee is dit goed omdat dan beter het stuifmeel word over gedragen maar voor de wespen is deze korte liefdes affaire een nadeel omdat ze hun zaad verspillen aan de bedrieglijke bloem. (De natuur is zo ingenieus)

Dit zou kunnen betekenen dat de wespen hierdoor uitsterven maar de evolutie (lees overlevingsdrang) zorgt voor zichzelf  en wel op zo’n manier dat de vrouwtjes zich kunnen voortplanten zonder partner maar daardoor ontstaan alleen mannetjes. En het mooie daarvan is weer dat er dus meer mannetjes wespen zijn waardoor de vrouwtjes, ondanks de de plantaardige uitstapjes, toch aan een partner zullen komen. Briljant toch! Maar hier mee dwaal ik wel een beetje af van het onderwerp.

Sensule bloem geuren

Bloemen verleiden zeker ook met hun geuren, niet alleen de insecten voor hun bestuiving en voortplanting maar ze verleiden ook zeker mensen. De Roos, Tuberoos en Jasmijn worden gezien als bloemen met de meest erotische geuren.

Rozen worden al eeuwen gezien als de liefdes bloem. De roos is opgedragen aan de godin Venus, de roos staat symbool voor passionele liefde. Haar zoontje is cupido, draagt ook een rozenkrans.

“De Tuberoos (zie foto) is een bloem van wellust en verlangen, haar krachtige geur wakkert sensuele prikkels aan. Ook wel gezien als de bloem van de verboden liefde. De bloem onthult het ongrijpbare van sensueel verlangen.” Zo zegt Corticchiato.

In alle grotere beschavingen is Jasmijn het symbool van de romantiek. In het Midden Oosten heeft Jasmijn gediend om liefdesamuletten te maken, en de verhalen van duizend-en-één-nacht werden ingepakt met zachte jasmijn geuren.

Close up

Je kijkt recht in het intiemste deel van de bloem, de Phalenopsis Orchidee.

Erotische Bloem

Zo af en toe zie je dat er tentoonstellingen zijn waarbij bloemen en dan met name hun geslachtsdelen op een hele sensuele manier zijn gefotografeerd. Ik hou je daarvan op de hoogte via de nieuwsbrief.

Nog een ultieme manier om de senualiteit ze zien van bloemen en dan met name de orchidee is een stukje van de film ’40 days 40 nights’ met Josh Barnett. Hij legt een weddenschap af waarbij hij 40 dagen geen sex zal hebben. Dat word hem (natuurlijk) ontzettend moeilijk gemaakt. Als hij dan ook nog eens een bijzonder meisje tegenkomt waar hij echt wat voor voelt is het bijna onmogelijk. Toch weet hij haar te plezieren met een tak met orchideeën.

Om te zien wat ik bedoel kijk je hier een filmpje op YouTube, het filmpje is een beetje gek gemonteerd maar dat weet je wel waar ik het over heb.

Wat ook bijzonder is om even naar te kijken zijn de foto’s van Floramagica daar wordt op een pikante wijze steeds het vrouwelijke geslachtsorgaan terug gezien in de bloem. Ik denk dat het gefotoshopt is bij de meeste foto’s maar zeker weten doe ik het niet…

Over de schrijver
Vandersmissen Diane
Door

Vandersmissen Diane

op 26 Aug 2011

Heel indrukwekkend.

AB van WIJHE
Door

AB van WIJHE

op 31 Aug 2011

Dank je wel voor deze mooie uitleg. We wisten het natuurlijk allang, maar hadden het nog nooit zo verwoord gezien. Als de natuur zo open en bloot laat zien wat onze taken op aarde zijn, waarom dringen wij dat dan op de achtergrond. De vrouwelijke bloem verleidt, de man laat zich verleiden. Samen komen zij tot iets moois.

Reactie plaatsen