Page content

Eerste blog over eten uit de moestuin

article content

Eerste blog over eten uit de moestuin

Het is niet mijn eerste gerecht uit de moestuin hoor, ik heb natuurlijk al veel vaker heerlijke gerechten gemaakt met zelf gekweekte groentes maar heb daar nooit foto’s of ingrediënten van bij gehouden. En omdat ik er onwijs veel plezier in heb dat de groentes goed gelukt zijn en mijn veelal geïmproviseerde gerechten heerlijk smaken is het denk ik toch wel een leuk extra onderwerp om over te bloggen 🙂

Tenslotte is broccoli bijvoorbeeld ook een bloem, dat heb ik heel duidelijk ervaren toen ik na een paar warme dagen weer in de moestuin kwam en de broccoli was gaan bloeien! Super leuk hoor, vooral voor de bijen, wij konden er in ieder geval niets meer mee 🙂 Maar aldoende leert men, dus goed opletten en op tijd plukken (ik hoopte natuurlijk dat als ik lang genoeg zou wachten ik mega grote broccoli zou krijgen, ding dong… (vorig jaar dacht ik dat trouwens ook van de courgettes hoe groter hoe beter, ahum…. niet dus)

Oke, dit gerecht heb ik gemaakt met
– Rode bieten – blad van de rode bieten – Broccoli – wortels – rode peper  – Oregano – Rozemarijn, van eigen kweek en:
– Gehakt – ei – paneermeel – Parmezaanse kaas – knoflook – rode aardappel van de supermarkt.

Alle groentes kort voorkoken dan blijven ze lekker knapperig. Balletjes draaien van de gehakt met ei, parmezaan en paneermeel. Peper en knoflook even in de olie aanbakken. Balletjes erbij en lekker gaar bakken, dan de fijn gesneden kruiden en als laatste de voorgekookte groentes en het snijbietenblad nog even mee bakken. Lekker alles in één pan!

Ik ben echt een beginnend moestuinierster maar ik zie mezelf al over een paar jaar wanneer ik heel veel meer weet en meer handigheid heb in van alles, dat het er waarschijnlijk allemaal heel anders uitziet 🙂 Af en toe hou ik je gewoon op de hoogte over mijn hoogte en diepte punten in mijn moestuin carrière!

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Comment Section

1 reactie op “Eerste blog over eten uit de moestuin


Door Yvonne op 19 september 2015

I like fall for these earthy vegetables! I like the smell of wet earth and it feel like you really eat fresh and naturally

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.