Page content

Floral Experience Masterclass met Pim van den Akker

article content

Floral Experience Masterclass met Pim van den Akker

Nadat ik in april zelf voor het eerst de Floral Experience Masterclass deed heb ik eind november Pim al mogen helpen met het geven van de Floral Experience Masterclass. En dat was een hele bijzondere, voor mij sowieso de eerste keer voor een groep en omdat er een heel aantal mensen bij zaten die al een tijdje lid zijn van Floralist.

We hebben de cursisten kunnen uitnodigen bij ons in het oude leger museum in het centrum van  Delft een mooi historisch pand met enorm veel ruimte. Ook de workshop ruimte is lekker groot en een hele lange muur staat vol met materialen die gebruikt morgen worden.

We hadden drie mooie dagen voor de boeg en bij aankomst van alle cursisten was er meteen al een lekker sfeertje onderling. Iedereen komt natuurlijk met een gedeelde passie, nieuwsgierigheid en ook wel een beetje gezonde spanning. Wat ik super gaaf vond om te merken is dat ik veel inspiratie kreeg van hoe de cursisten bezig waren. Zeker in het begin was het allemaal even wennen en had niet iedereen meteen een idee wat te gaan maken, dus werd er van alles uit de kasten getrokken en in de lucht gehouden. Heerlijk al die denkwolkjes te zien groeien 😉

Na de eerste intensieve dag gingen we lekker met z’n allen uiteten, er werd ontzettend nagepraat over wat er die dag allemaal voorbij gekomen was. Het was voor sommige al meer inspiratie dan wat ze voor de hele driedaagse bedacht hadden. En dan hadden we er nog twee te gaan! Pim laat per onderdeel zo’n 5 a 6 creaties zien, allemaal hebben ze meerdere mogelijkheden om mee te werken. Na het stuk uitleg en demonstratie gaan de cursisten zelf aan de gang met de voorbeelden die ze allemaal weer omgooien tot hun eigen unieke creatie.

De reden waarom Pim het ooit een Floral Experience heeft genoemd is omdat het echt een hele belevenis is. Een ervaring waarbij de kans groot is dat het je je leven lang bij blijft. Want we doen is namelijk niet alleen bloemstukken of boeketten namaken, het is vanuit je eigen inspiratie aan de gang gaan, je krijgt een enorme creatieve vrijheid. Veelal een interessante uitdaging. Ook kom je jezelf regelmatig tegen in je eigen creatie proces, iets waar we makkelijk in kunnen blijven hangen en daarom goed dat je daar af en toe een mee geconfronteerd wordt (ook al is dat niet altijd makkelijk).

Ik vond het natuurlijk ook een beetje spannend voor de eerste keer mee helpen aan zo’n intensieve masterclass. En ondanks dat Pim het meeste lesmateriaal en inzichten geeft heb ik wel het idee een goede bijdrage te hebben gedaan aan deze experience! En zo gaan we elke keer meer doen en inspireren!

Wil je ook eens zo’n Floral Experience Masterclass bijwonen van Pim van den Akker en myself? Volgend jaar hebben we er alweer twee op de planning staan. Hier vind je ook meer informatie over wat je mag verwachten van zo’n Masterclass.

 

 

 

Comment Section

4 reacties op “Floral Experience Masterclass met Pim van den Akker


Door Ellys op 11 december 2014

Wat een bijzondere ervaring was het om , bij de hand genomen door Nelleke en Pim, een 3 daagse reis te maken door hun bloemsierkunst land! Inmiddels is de creatieve input aan het indalen en ben ik benieuwd hoe ik de geleerde technieken zal gaan inpassen bij mijn eigen stijl. Ik heb niet alleen veel geleerd ik heb ook genoten!


Door Nelleke op 24 december 2014

Bedankt voor je reactie Ellys! Wij vonden het super leuk en gezellig je erbij te hebben!


Door jenny op 4 februari 2015

Hallo,

Het lijkt mij een mooie ervaring maar heb je hier nog een vooropleiding voor nodig? ik heb mijn dfa diploma alleen nog niet zoveel ervaring.

Groetjes jenny


Door Nelleke op 9 februari 2015

Hoi Jenny,

Alle niveaus Zijn welkom! Het is zo’n andere manier om met het vak bezig te zijn dat iedereen van elkaar kan leren! Pim neemt iedereen mee op z’n eigen niveau. Daarom maken we de groepen ook niet te groot!

Hopelijk kun je wat met het antwoord en zien we je in April!

Groetjes,
Nelleke

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.