Page content

FloralTweetJam op Landcommanderij Alden Biesen

article content

FloralTweetJam op Landcommanderij Alden Biesen

Lekker jammen (spreek uit: djemmen) en dan met bloemen; De FloralTweetJam die ook live te volgen was op je website van we all are the flowerfactor!! Jammen in de muziekwereld doen ze al jaren. Leuk met een aantal muzikanten bij elkaar, lekker ongedwongen sfeertje, verschillende melodieën, andere instrumenten  en andere ritmes proberen. Door te jammen komen er spontane, hopeloze, grappige, creatieve en soms echte meesterwerken tevoorschijn door ‘gewoon maar wat te doen’ en te kijken wat eruit komt.  Soms is het ’t net niet en soms wordt het een echte hit!

Jammen onder koks schijnen ze ook al een tijdje te doen. Nieuwe smaken combineren, bij elkaar in de keuken kijken, leren van anderen en openstaan voor nieuws. Super leuk en inspirerend natuurlijk. Als hobby kok lijkt het mij geweldig te kijken en mee te jammen met wat toppers.

Pim van den Akker had bedacht dat er ook jamsessies gehouden konden worden met bloemisten!! Hij heeft een aantal (steeds groter groeiende groep) leveranciers van bloemen, planten, bloemschikmaterialen en benodigdheden gevonden die heel wat materiaal ter beschikking hebben gesteld. Dit zodat er bijvoorbeeld tijdens het FleurAmour event op Alden Biesen een mooie jamsessie kon worden gehouden. Ruim 40 professionals, leraren en studenten konden helemaal los gaan met creëren, proberen, leren en inspireren.

April 2013 is de eerste FloralTweetJam gehouden en vrijdag 20 September de tweede. Een groot succes kunnen we wel zeggen! De leveranciers van de materialen konden uitgebreid over de producten vertellen zodat de bloemsierkunstenaars daar weer mee naar buiten kunnen treden naar hun klanten. De opdracht was een plantenarrangement en een bloemstuk in de ‘Indian Summer style’. Mooie, warme nazomerse tinten en materialen waren volop aanwezig.

De creaties van m’n jamsessie:

Start van het plantenarrangementOm mezelf te prikkelen heb ik de grootste en oke een van mijn favoriete planten gepakt om mee aan de gang te gaan: Philodendron op stammen in combinatie met orchideeën. Deze heb ik op een vrij eenvoudige manier met elkaar verbonden en allerlei glazen buisjes bevestigd aan de plant waar bloemen in konden. Dit werd een waar ‘Indian Summer FlowerExplosion Party’ 🙂

Het bloemstuk werd een ‘Indian Summer Night’ met witte, roze, dieproze en bodeaux tinten. Met onder andere Eucharis, verschillene soorten orchideeën en nieuwe soorten Chrysanten. Werkelijk waar allemachtig prachtig!

Bloemstuk met Eucharis

Floraltweetjam - Bloemstuk met Eucharis

Op deze foto zie je het podium met de bloemstukken die gemaakt zijn tijdens de tweetjam. Een mooie verzameling plantarrangementen en bloemstukken.

floraltweetjam-bloemstukken

Comment Section

0 reacties op “FloralTweetJam op Landcommanderij Alden Biesen

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.