Page content

article content

Gaaf boeket met Calla bloemen!

Calla boeketCalla bloemen, vindt jij ze ook zo mooi? Elegante bloemen die erg sterk kunnen zijn en een exclusieve uitstraling hebben. Ik ben er fan van! Deze bloemen komen in vele verschillende varianten van grote stevige Calla’s tot kleine en flexibele en alles er tussenin. Met de kleinere varianten heb ik een gaaf boeket gemaakt wat te zien is in onderstaande video.

Tussen Monaco en Japan heb ik in Nederland het mooie, grote bedrijf Geerlings/Calla.nl in Noordwijkerhout opgezocht. Daar heb ik kennis gemaakt met Rob Geerlings, één van de eigenaren van Calla.nl, een echte (hoe kan het ook anders) Calla liefhebber. Misschien ken je hem via Facebook waar hij regelmatig leuke creaties laat zien met natuurlijk zijn favoriete bloemen.

Van Rob heb ik die dag veel Calla’s mee gekregen, voor in huis en om een aantal video’s mee te maken. Vandaag 3 weken geleden was ik bij het bedrijf van Rob en mijn vriend liet me vandaag via de webcam zien dat de meeste Calla’s nog prachtig stonden! Wat een prestatie!

Niet alleen voor rouw of trouwwerk kun je deze mooie bloemen gebruiken maar juist ook om tussendoor in huis te zetten, voor zomaar, voor verjaardagen of wat voor mooie gelegenheid dan ook!

Video van het Calla bloemen boeket

Hier volgt eerst een korte omschrijving van het ontstaan van dit boeket:

Maak een frame van aluminiumdraad wat je in allerlei kronkel en bochten kunt buigen. Dit frame bied houvast aan de ruim 50 bloemstelen. Plaats daarna één voor één de bloemen in het frame, er ontstaat een soort bloemenkrans waarbij de stelen ook nog een prachtige rol spelen in het geheel omdat de stelen mooi strak in een korenschoof gebonden zijn. Kijk de video maar dan zie je van A tot Z hoe het boeket ontstaat.

[youtube]http://youtu.be/K69GUVHaQHQ[/youtube]

Foto’s van het boeket:

Zelf een calla boeket maken

Mooi boeket

Comment Section

8 reacties op “Gaaf boeket met Calla bloemen!


Door sita op 16 oktober 2012

hoi Nelleke,

nou deze vind ik helemaal fantastisch, wat heb je dit weer leuk gedaan zeg! zo wie zo al helemaal mijn kleuren natuurlijk.
maar wat krijg je weer een leuk effect door enkel en alleen wat draad er aan te voegen.
je blijft mij verbazen Nelleke!
bedankt voor de inspiratie


Door Nelleke op 19 oktober 2012

Dankjewel Sita! Inderdaad helemaal jouw kleuren! Ga je ook zo’n boeket maken? een een foto sturen?? Dan zet ik m op de website!!


Door sita op 21 oktober 2012

hoi Nelleke,
ja ik wil ook proberen om zo,n boeket te maken, weet nog niet precies wanneer.
maar die hou je van mij te goed en dan stuur ik zeker een foto!


Door janny slooter op 19 oktober 2012

hoi nelleke wat ben jij toch creatief en wat een prachtig boeketheb je weer gemaakt met die mooie kleuren
ik geniet er nog steeds van
dank je wel


Door giuliana op 20 oktober 2012

ciao Nelleke

Sei semplicemente fantastica. Mi ispiri in continuazione!!! ciao Ciao


Door Nelleke op 25 oktober 2012

Hoi Giuliana,

Echt Italiaans spreek ik niet maar volgens mij begrijp ik het wel een beetje:

Je voorbeelden zijn fantastisch. Ik blijf geïnspireerd!

Ik hoop dat je dit in het NL kan lezen en anders: Grazia!


Door suzanne trieling op 16 juni 2013

Hoi Nelleke,
Wat een leuk effect krijg je door dat ijzerdraad. Daar kan je inderdaad veel leuke dingen meedoen. Ga gelijk een rolletje kopen en ermee aan de gang. Bedankt voor de tip weer.
Groeten


Door Mortelmans Kristin op 3 december 2014

Super…ga ik ook eens proberen!

Bedankt!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.