Page content

article content

Gereedschap voor Bloemschikken

Gereedschap voor bloemschikkenGoed gereedschap voor bloemschikken is belangrijk! Je hoort ze vaak genoeg zeggen “Goed gereedschap is het halve werk”. Botte scharen en messen maken het je erg moeilijk je werk te doen. Een mesje moet zonder te veel moeite door de steel heen snijden en een mooie, schone wond maken. Dit geld het zelfde voor een (snoei) schaar.

Bloemen en takken doe je er echt geen plezier mee om met bot gereedschap te werken. Door bot gereedschap te gebruiken maak je geen mooie en schone wonden bij de bloemen of takken, je kneust de stelen en je duwt de vaten dicht waar ze hun water en voeding door moeten krijgen. Het gevolg is dat de bloemen snel gaan hangen of gaan rotten en de takken zullen indrogen.

Ook decoratie materialen zijn naar mijn idee altijd fijn om extra in huis te hebben. Waar ik bijvoorbeeld veel mee werk is het Aluminiumdraad (in de video noem ik het ‘looddaad’) Dit is super stevig en decoratief draad dus als je een bloem wilt ondersteunen of een blad wil oprollen dan is erg leuk om daar wat mee te doen. Je hebt ook klosjes wikkeldraad met allerlei verschillende kleuren voor een subtielere decoratieve touch.

Wanneer je vaak objecten maakt met droog materialen, takken, schelpen, vilt, rubber et cetera dan zijn verschillende soorten lijm in je gereedschapskoffer welkom. Bijvoorbeeld een lijmpistool die gesmolten lijm uit spuit. Deze lijm droogt snel en is super stevig. Een andere lijm is koudlijm deze is wat subtieler en te gebruiken voor verse bloemen, deze lijm wordt veel gebruikt bij bruidswerk. Het vervelende van deze lijm is dat het lang duurt voordat het droogt en uit een tube komt heel veel lijm als je niet oplet. Je moet er dus even mee leren omgaan.

Voor bloemschikken zijn er veel meer materialen die bijdragen aan het eindresultaat van je creatie. Ik heb vorig jaar een video opgenomen waarin ik alle veel gebruikte gereedschappen en benodigdheden laat zien. Helaas is het geluid niet super goed, daar kan ik nu helaas niet meer zoveel aan doen maar het gaat om de inhoud en wie weet maak ik binnenkort een nieuwe video (daar word ik tenslotte ook steeds handiger in ;-)).

[pro-player width=’600′ height=’400′ type=’video’ image=’https://floralist.nl.s3.amazonaws.com/Bloemschikken/Blog/gereedschap voor bloemschikken.JPG’]https://floralist.nl.s3.amazonaws.com/Bloemschikken/BloemsierKunstInsideOut/Toolbox.flv[/pro-player]

Laat je me weten of deze video waardevol voor je was met een reactie onderaan deze pagina?!

Comment Section

2 reacties op “Gereedschap voor Bloemschikken

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.