Page content

article content

Gezondheids tips!

Laatst kwam ik een artikel tegen dat ging over dat meer groen in je huis en op je werk goed is voor de gezondheid en zal allerlei lichamelijke klachten verminderen. Dat is helemaal super, planten zijn dus niet alleen mooi maar ook nog eens nuttig en goed voor de gezondheid. Ergens wisten we dit natuurlijk al en dat het is uitgewezen uit onderzoeken bevestigd het alleen nog maar meer.

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat:

–       Ziekenhuispatiënten met een bed met uitzicht op een park, na operatie veel sneller gezond worden dan dat zij zo’n uitzicht missen.

–       Mensen die computer taken verrichten in een ruimte waar planten instaan 12% productiever en minder gespannen zijn dan hun collega’s die dezelfde taken verrichten in een andere ruimte zonder planten.

–       Planten een weldadig effect hebben op mensen en hun leefomgeving.

–       Planten een ophoping van stof op horizontale oppervlaktes reduceren en tegelijkertijd de luchtvochtigheidsgraad op pijl houden.

–       Planten kunnen helpen het ‘sick building’ syndroom te bestrijden, cara- klachten te verminderen. Verkoudheden en allergie aanvallen te verminderen.

–       Bij een groep proef personen, moeheid, hoesten, hoofdpijn en geïrriteerde ogen met 30% verminderd is na het plaatsen van een hoeveelheid planten in de werk ruimte.

Dus we weten wat ons te doen staat; Ga je baas overtuigen van een groenrijke werk omgeving en kijk eens met een kritische blik naar je eigen woon omgeving!

Comment Section

1 reactie op “Gezondheids tips!


Door Nelleke op 4 november 2011

Zo belangrijke informatie voor iedereen!!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.