Page content

Video- Goedkoop bloemschikken met takken uit de tuin

article content

Video- Goedkoop bloemschikken met takken uit de tuin

Goedkoop bloemschikken, soms is er niets heerlijkers dan dat je met veel materialen uit de natuur en maar een paar bloemen uit de bloemenwinkel een mooi bloemstuk kan maken met veel volume! En als je thuis al een mooie schaal hebt ben je misschien al voor een paar euro klaar!

Deze creatie en video is speciaal gemaakt voor de bezoekers van Groei.nl van Groei&Bloei het populairste magazine op het gebied van sier- en moestuinen. Ook hebben zij een hele achterban die graag bloemstukken maken en het liefst met materialen uit de eigen tuin. Dat inspireerd mij weer om bloemstukken te maken met veel uit eigen tuin en wat minder uit de bloemenwinkel. In balans zeg maar!

Hoe ga je aan de slag:bloemstuk maken

Ingrediënten:

Flinke bundel takken
1 Gloriosa oranje
3 trosroos geel, oranje
3 Allium geel
2 Germini oranje
3 Jasmijn ranken
Rubberband
Steekschuim
Plastic
Schaal
Poken ijzerdraad dikte 1.0

Benodigdheden:

Mesje
Allesknipper
Snoeischaar

Mooi bloemstuk met veel uit de natuur!

 Bereidingswijze in stappen:

Stap 1.

Plaats plastic in de schaal en zet het stuk steekschuim erop. Snij eventueel te veel steekschuim weg en knip het plastic netjes langs de randen weg.

 Stap 2.

Plaats de takken op het steekschuim en zet ze vast met een dubbelgevouwen pookdraad in het steekschuim.

 Stap 3.

Wanneer alle takken op de schaal en over het steekschuim liggen en je bijna geen steekschuim meer ziet. Omwikkel dan de schaal met takkenbundel met het rubbertouw. Dit zorgt voor extra stevigheid.

 Stap 4.

Steek de bloemen één voor één tussen de takken. Bepaal voor jezelf of je een eenzijdig stuk wilt of dat het bloemstuk aan beide kanten te bewonderen mag zijn.

 Stap 5.

De ranken van de Jasmijn zorgen voor extra sierwaarde, passen goed bij het tuinige EN de elegante Gloriosa’s. Ook zorgen ze voor de opvulling van de laatste gaatjes en mooie afwerking.

Vul de schaal regelmatig met water en zorg dat het steekschuim vochtig blijft.

Veel plezier ervan en laat ons weten wat je ervan gemaakt hebt!

 

Comment Section

6 reacties op “Video- Goedkoop bloemschikken met takken uit de tuin


Door Dientje op 10 september 2013

Wat een mooi stuk,dit ga ik zeker maken.


Door els bender op 12 september 2013

dag Nelleke
wat is dit leuk takken met wat bloemen
.
daar is de school weer blij mee.
ik zorg dat er steeds iets leuks staat.
dankje wel gr Els


Door sjoerdje op 23 september 2013

Hoi Nelleke

Heb 4 julie een schouderoperatie gehad. Heb 6 weken met een brace gelopen, zodat ik echt niks kon. De eerste tijd daarna ook niet. Begin langzamerhand weer bij de berg op te krabbelen en heb ontzettende zin om weer een beetje aan de slag te gaan. Een prachtig mooi herfststuk. Dit wordt mijn eerste werkstuk sinds lange tijd.


Door Tara ebben op 17 oktober 2013

Heey nelleke

Ik ben tara twaalf jaar en ik en mijn tante maken samen ook bloemstukjes wij hebben er al heel veel gemaakt.

Ps:waar haal jij je spullen?


Door Nelleke op 18 oktober 2013

Hoi Tara! Wat leuk dat je ook bloemstukjes maakt! Mijn ouders hebben een bloemenwinkel dus daar haal ik veel spullen. Wij kopen dat in via de groothandel om dat te kunnen doen moet je een eigen bedrijf hebben. Het zal voor jou het makkelijkst zijn een bloemist te vinden in de buurt die je kan helpen aan bepaalde spullen. Ook zijn er verschillende webshops te vinden die bloemschikbenodigdheden verkopen. Succes en veel plezier!!


Door Griet Haanstra op 17 mei 2015

Dit is een mooi natuurlijk bloemstuk en zeker toepasbaar voor binnen maar staat vast ook heel leuk op de tuintafel.Je kunt er ook bloemen uit de tuin voor gebruiken en variëren zolang het tuinseizoen dit toestaat. Eventueel ook met ander materiaal uit de moestuin te combineren 😉 lijkt mij leuk om dit te gaan maken…leuke inspirerende tips zijn altijd welkom , bedankt.

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.