Page content

Heb je zomaar een ‘PlantGang’ in je huis!

article content

Heb je zomaar een ‘PlantGang’ in je huis!

Een ‘PlantGang’ in huis is een vrij nieuwe en onwijs stoere manier van planten is huis zetten. Niet meer alles op een rijtje of hier een plant en daar een plant maar lekker groeperen. Op zich is een groepje planten bij elkaar helemaal niet nieuw, misschien is het wel iets mediterraans, waar altijd veel planten in de huizen of patio’s zijn geweest. Maar het is wel van de laatste tijd dat we veel meer planten zien in woonbladen en TV programma’s. En die worden op een vernieuwde manier getoond.

Planten werden vaak in vensterbanken neer gezet, waar er veel licht is voor ze, top natuurlijk maar dat is wel een beetje geweest. Net als de periode dat er helemaal weinig groens te vinden was in huizen. Of wat dacht je van al het zijde spul? Ja, het is makkelijk maar ook daar zie je veranderingen in, en maar goed ook, groene planten zijn veeeeeel gezonder!

Lekker groeperen met die boel, je hebt namelijk ontzettend veel verschillende planten en potten. Natuurlijk kijk je wel een beetje naar een mooie harmonie tussen de potten maar waarschijnlijk heb je dat automatisch omdat je toch een bepaald stijl in huis hebt. En soms is het juist ook weel heel gaaf wanneer je echt los gaat met verschillende stylen!

Ik heb ook helemaal zin in een PlantGang! #UJB #greenplants @FloralistNL

Wij thuis zijn heel erge van de natuurlijke materialen. Mooie houten plateaus’ en schalen, kandelaars die op takken lijken maar van metaal zijn net als de potten. Ook past een dierenhuid heel mooi bij de planten groep die ik gemaakt hebt. Mijn plantgang bestaat uit 5 planten. Ik realiseerde me dat ik vrij veel lage planten heb wel in verschillende potten maar ga toch binnen kort een shoppen voor een wat hogere plant. Ik denk dat dat ook wel mooi is bij m’n gang.

Ik heb er helemaal de kamer een beetje voor verbouwd (dat doe ik sowieso wel zo’n 4x per jaar). De sidetable, die normaal gesproken achter de bank staat midden in de kamer, staat nu tegen de muur.

Urban Jungle Bloggers

Maandelijks krijgen we inspiratie thema van Urban Jungle Bloggers Deze maand gaat het over het groeperen van planten. Ik realiseerde me dat ik dat altijd al heb gedaan. Ik vindt dat mooier en je maakt er echt een statement mee. Je kan het ook nog combineren met mooie en bijpassende accessoires, zoals ik veel heb gedaan. Ik heb er een kistje met oesterschelpen bij gezet daarop ligt een zee-egel schelp uit Portugal en staat een heel ouderwets vaasje die ik van mijn oma heb geërfd.

Allemaal mooie herinneringen, ik hou ervan om die ook een mooie plek in huis te geven. Zo heb ik ook zelf een vakken kast gemaakt waarin ik dingen verzamel. Maar dat is een blog voor later!

Ook heb ik in mijn keuken een ‘PlantGang’ daarover kun je hier lezen. Helemaal in de mood dus, en jij?

Comment Section

4 reacties op “Heb je zomaar een ‘PlantGang’ in je huis!


Door Igor op 21 mei 2015

A very lovely plant gang, Nelleke! Thank you for joining us Urban Jungle Bloggers!


Door Judith op 21 mei 2015

Wat een gezellig groepje groene gangsters, Nelleke! Leuk dat je weer mee doet met Urban Jungle Bloggers, zelfs in de keuken 😉


Door MARLEEN COENE op 28 mei 2015

mooi idee nelleke


Door Nelleke op 1 juni 2015

Thnks!!

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.