Page content

Inspiratie met: Helleborus ook wel ‘Kerst Roos’ genoemd

article content

Inspiratie met: Helleborus ook wel ‘Kerst Roos’ genoemd

Een ode aan een van mijn favorite planten tijdens de kerst en eigenlijk de hele winterperiode. De Helleborus, of ook ook wel ‘Kerst Roos’ wat aanduid hoe mooi men de bloem vindt. Dit is de ‘Verboom Beauty’ Helleborus van één van de kwekers van Flower Factor, voor dit speciale soort halen ze alle blaadjes weg waardoor de bloemen heel mooi uitkomen.

Zowel vorig jaar als dit jaar heb ik voor Flower Factor wat moois gemaakt met de Helleborus ter inspiratie en staan ze te pronken in ons huis.

Voor deze creatie hebt ik een potje helemaal vol geplakt met verschillende kerstballen, zowel onderop als later aan de bovenkant van het randje van de plantenpot. Stukjes gedroogd mos zijn er later tussen geplakt en ook de slinger van kleine witte (geverfd) dennenappeltjes zijn later toegevoegd ter decoratie. de Helleborus is ‘the one and only’ plant die hier in mag staan voor kerst! (Vind ik)

Een pot omwikkeld met stof staat op een plankje dat is doorboord met een boor en houten stokjes. De Helleborus staat super schattig in de pot en is versierd met een slinger kerstdecoratie en wat sneeuw!

De volgende is eigenlijk meer een winterse creatie omdat er niet echt kerst details aan toegevoegd zijn. Een pot is beplakt met wit geverfd bananenblad in verschillende lengtes. De ‘besneeuwde’ takjes geven een super leuk effect waar de Helleborus plantjes weer schattig tussendoor spieken.

Wil je een online cursus doen met inspiratie video’s in het Nederlands gesproken kijk dan even hier. En met deze speciale code geef ik je gewoon nog extra korting: feest-actie (geldig t/m 20 december) Niet omdat het moet, maar omdat het kan 🙂

Bij de Helleborus kweker in de kas

Ook leuk is de film die we vorig jaar bij deze kweker hebben gemaakt in zijn kassen. Hier krijg je meteen wat leuke actergrond informatie en mythes mee over dit mooie bloemetje.

 

Comment Section

5 reacties op “Inspiratie met: Helleborus ook wel ‘Kerst Roos’ genoemd


Door Marlies Senden op 11 december 2015

In een woord Superrrrr!!


Door Nelleke op 12 december 2015

🙂 🙂 🙂


Door Marcus op 12 december 2015

Mooi!! Die eerste ga ik onthouden voor op tafel tijdens het kerstdiner. Wanneer worden de blaadjes verwijderd. Tijdens de groei?


Door Nelleke op 18 december 2015

Doe je goed! Ik denk in een heel vroeg stadium al omdat de plantjes echt in knoppen aankomen op de veilingen.


Door Niveen op 30 januari 2016

je bent creatief van bloemen te maken

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.